De middelmaat, hij is mijn maat
Mijn vriend, mijn bud, mijn kameraad
We plegen samen kattekwaad
We zijn tezaam van vroeg tot laat

Hij laat mij in sinterklaasrijm praten
Hij staat uitblinken ergens in niet toe
Als er eens fors gepresteerd moet worden
Maakt hij me liever lui dan moe.

De middelmaat, hij is mijn vriend,
We lachten samen, we hebben gegriend
Getwee hebben we ieder loonstrookje verdiend
En weer een fantasieloos maal opgediend

Hij fluistert me in dat goed niet goed is
En niet goed is juist het ideaal
Dat er schoonheid schuilt in grauw en grijs
Dat niemand iets opschiet met pracht en praal

De middelmaat, hij is mijn lief
Mijn onverlaatbare hartedief
Hij nestelt zich in mijn gerief
En voelt zichzelf een hoge pief

Hij heeft u ook te pakken
En u en u, maak mij niets wijs
Maar geen jaloezie, hij zal mij nooit verlaten

De middelmaat vergezelt me mijn hele reis.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !