We zijn niet alleen een van de bizarste weblogs op het Nederlandstalige internet, maar we geven ook boekjes uit. Telkens in kleine oplagen, dus het is niet bepaald iets waar we van kunnen leven of zo, maar zelf vinden we het eigenlijk heel erg leuk. Hier staan al onze verschenen boekjes even op een rij.


 1. Cultuurkiller, Oktober 2011 – UITVERKOCHT
 2. De 93 Beste Moppen Van De Opperpater, November 2011
 3. Kerk Van De Kalebas, Februari 2012 – UITVERKOCHT
 4. U Mag Mij Wegstemmen – René van Densen /
  Jullie Kennen Niet (Zo) Veel, Bobadas, April 2013
  – UITVERKOCHT
 5. Hoi Mam, Oktober 2013
 6. Prozacstad: Je Bent Er, Januari 2014 – UITVERKOCHT
 7. Papierpulp In Spe, Januari 2014 – UITVERKOCHT
 8. Probeersel 1: Debuut In De Wereld, Juli 2014
 9. Probeersel 2: Verblindende Reflecties, Oktober 2014
 10. Probeersel 3: Mysterie Vrijheid, Januari 2015
 11. Probeersel 4: Digitale Vervreemding, April 2015
 12. Probeersel 5: Alle Kaarten Op Tafel, Juli 2015
 13. The #Rexit, December 2016 – UITVERKOCHT
 14. Luisterend en Stuimig, Juli 2017
 15. Stukske Fietsen, Kubila gaat over grenzen | Paul van Est, Januari 2019 – UITVERKOCHT

Cultuurkiller – een thriller

Auteur: René van Densen

Cultuurkiller | René van Densen, 2011Verschenen: Oktober 2011
Categorie: Proza
Zwart-wit druk, 50 exemplaren
118 pagina’s
UITVERKOCHT

In het culturele wereldje van de stad zwerft een geheimzinnige man rond. Niemand kent hem echt, niemand krijgt hoogte van hem. Maar hij sleept culturele titel na culturele titel binnen. En helpt deze vakkundig om zeep. Want dat is zijn vak… Hij is de Cultuurkiller. Plotseling wordt er een bizarre moord gepleegd in zijn directe netwerk. De Cultuuurkiller voelt de hete adem in zijn nek. Terwijl de politie en een vastberaden onderzoeksjournalist zich in de zaak vastbijten, moet hij vechten. Voor behoud van zijn opdracht, zijn geheimen… Voor zijn leven!

Editor’s Note: Dit was natuurlijk het spannendste boek voor ons om te maken, nog naast dat het een thriller was, want het eerste. Dat blijft toch een extra speciale. De inhoud was er zo ongeveer al: dit verhaal werd om de dag, vers van de schrijfpen, voorgepubliceerd op het weblog. Maar toch, dat maakt nog geen boekje!
Wat heb ik gezwoegd op mijn eerste templates in Indesign (voor wie nog originele scheldnamen voor dit programma zoekt, ik heb er toen verscheidene bedacht) en daarna het zoeken van een geschikte drukker. Na een bescheiden stapel aan offertes waar we vooral om konden huilen (bij één drukker waren de drukkosten per boekje zelfs voorbij de honderd euro per exemplaar, we overdrijven echt niet) vonden we een drukker die én kwaliteit kon leveren én dichtbij ons zat. Brabanders, uiteraard weer. D’n directeur kwam zelf aan het eind van zijn werkweek op vrijdag de boekjes trots afleveren. En wat waren ze mooi ! Dat vonden trouwens ook de mensen die het verhaal via Twitter en Facebook volgden van onze eerste uitgave, want binnen exact een week was dit boekje uitverkocht. Dat succes hebben we natuurlijk nooit meer gehaald, maar is toch leuk om te vermelden.


De 93 Beste Moppen Van De Opperpater

Auteur: De Opperpater

De 93 Beste Moppen Van De Opperpater, 2011Verschenen: November 2011
Categorie: Humor
Zwart-wit druk, 93 exemplaren
105 pagina’s
UITVERKOCHT

Uniek moppenboek: Het staat vol met QR-codes. Dat leest u goed: elke mop is een QR-code. Als u deze scant, krijgt u de YouTube-video die bij de titel hoort. Zo vertelt De Opperpater elke mop ‘live’! (Stel u het eens voor: uw gasten op het toilet, broek op de knieën, en de Opperpater die hen op hun smartphone toespreekt!)

Voorwoord: A.H.J. Dautzenberg

Editor’s Note: Boek 1 was in een week uitverkocht! Dat maakt overmoedig. Als dat immers één keer lukt, zal een tweede keer toch ook poepsimpel zijn? En hoe dat gaat met hoogmoed: dan probeer je meteen ook maar van zo hoog mogelijk te vallen. Dus dit boekje had een bijna verdubbelde oplage, was een uniek concept, en sprak een heel specifieke doelgroep aan, namelijk de fans van de Opperpater. Ja, natuurlijk gingen we een beetje op onze bek. Het verkocht wel, maar we hebben er nog steeds wat over. Het blijkt dat de fans van de Opperpater niks met smartphones hebben, en de meeste smartphone bezitters er andere dingen mee willen doen dan filmpjes van de Opperpater op kijken. Gelukkig kwamen we wel minstens uit de kosten. En opnieuw bleek dat we de juiste drukker hadden – de man belde ons zelf op om te zeggen dat hij een nieuwe machine had die inkt onder een andere hoek spoot, ‘je wil niet geloven hoe zwart het zwart is’ – dus we hebben hem meteen een mooie uitdaging gegeven met die pagina-grote QR-codes. Was het een commercieel succes? Nee, maar gaat het daar dan om? Wij zijn nog steeds poepietrots op dit boekje.


Kerk Van De Kalebas

Auteur: René van Densen

Kerk Van De Kalebas | René van Densen, 2012Verschenen: Februari 2012
Categorie: Strip (fotostrip)
Full-colour druk, 50 exemplaren
118 pagina’s
UITVERKOCHT

Absurdistische fotostrip over de Kalebas, de meest relaxte godheid die er ooit geweest is. U hoeft van De Kabelas niemand in zijn naam te onthoofden, u mag in hem geloven of niet, bidden is niet nodig. Geef geen geld, stuur geen bloemen. De Kalebas heeft liever dat iedereen het gewoon wat gezellig houdt. Boek verschijnt inclusief exclusieve bumpersticker, waarmee u trots die mensen met visjes op hun autobumper de ogen kunt uitsteken.

Voorwoord: Oud Zeikwijf
Nawoord: Gerrie S. Veters

Editor’s Note: Ook dit boek was al op het weblog voorgepubliceerd. Of eigenlijk was het gewoon een klein blog-hitje in printvorm. Hoe dan ook, de absurdistische fotostrip over die relaxte god De Kalebas, die kon natuurlijk niet, zoals de eerste twee boekjes, in grijswaarden. De Kalebas moest wel in kleur! En als we toch bezig waren, er moesten bumperstickers komen! En toen De Kalebas, de échte Kalebas, net voor het verschijnen van het boek letterlijk ineenzeeg, moesten er rouwkaartjes komen. En toen gingen we eens rekenen en kwamen we erachter dat zelfs bij volledige uitverkoop van deze oplage, we niet break-even konden komen. Maar vijftien euro per boek, hoger wilden we niet gaan. Dan maar verlies lijden.
En toen lagen er vijf in consignatie in een stripwinkel in Tilburg, eentje van een bepaalde landelijke stripwinkelketen. Spannend, voor het eerst onze boekjes in een échte winkel. Er waren ook vijf Opperpater boekjes trouwens. En toen ineens bleek de winkel dicht. Opgedoekt. De voorraad was in dozen ingepakt en opgeslagen in één van de andere magazijnen. Dus er zwerven eigenlijk nog vijf mytische laatste exemplaren rond. Maar onze eigen voorraad is op. De Kalebas is zuur betaald, maar we hebben gelachen en mooie verhalen eraan overgehouden!


Jullie Kennen Niet (Zo) Veel / U Mag Mij Wegstemmen

Auteurs: Bobadas / René van Densen

Jullie Kennen Niet (Zo) Veel | Bobadas / U Mag Mij Wegstemmen | René van Densen, 2013Verschenen: April 2013
Categorie: Poëzie
Zwart-wit druk, 100 exemplaren
124 pagina’s
UITVERKOCHT

Twee verschillende dichtbundels in één kaft! Duo-dichtbundel van Bobadas (BE) en René van Densen (NL).

“Jullie kennen niet (zo) veel” – Bobadas
Deze Gentse dichter bracht al zes eerdere bundels uit, maar dit is de eerste uitgave op Nederlandse bodem;

“U mag mij wegstemmen” – René van Densen
Dichtdebuut van deze Nederlandse podiumrijmelaar, verzamelt vrijwel al zijn podiummateriaal tot april 2013.

Editor’s Note: Plots keek er op de redactie iemand op de kalender en riep verbaasd dat we een lustrum in aankomst hadden. KutBinnenlanders.nl, de website en het blog dan toch, zou vijf jaar bestaan! En we zijn niet vies van een feestje dus daar wilden we uitgebreid bij stilstaan. En dan hop, want het was toch alweer even geleden, maar weer een boekje, toch? Onze hoofdredacteur René van Densen was inmiddels naar Gent verhuisd en had daar een dichter genaamd Bobadas leren kennen. Of we het anders misschien zagen zitten een duo-bundel van Bobadas en Van Densen te doen. Eh ja oke, maar hoé dan? We bedachten uiteindelijk een bundeltje waar van elke kaft tot ongeveer op het midden je één bundel leest, en dan gaat de boel ‘ondersteboven’ over in de andere bundel. Want we moesten weer moeilijk doen.
Het lustrumfeest was trouwens ook de moeite, met veel levendige optredens, ingezonden filmpjes, gespring op de tafel, exclusief voor ons gemaakt KutBier (ja echt), en een botanisch acteur. We hebben het geweten, zeker het deel van de redactie dat aan het eind van de avond elders gezamenlijk er ‘nog ééntje dan, maar dat is echt de laatste’ zijn gaan drinken.


Hoi Mam – erotische verpozingen

Auteurs: Andrei Vreeling, Arjan O., Frank Tilemans, GAPscene, Gerrie S. Veters, J.HoneybeeSugarlove, Mathieu Stevens, Miriam, Moordkuil, Oud Zeikwijf, Soul Food, Thomas van der Zwan, Tjerun, Let’s Talk About Sex

Hoi Mam, 2013Verschenen: Oktober 2013
Categorie: Humor/Poëzie/Proza/Strip
Zwart-wit druk, 75 exemplaren
138 pagina’s
UITVERKOCHT

Dit inmiddels legendarische lustrum-boek (en tevens onze vijfde uitgave) staat bol van de erotiek en liefde. Veertien auteurs laten hun wilde fantasieën de vrije loop en belichten alle facetten van dit nog altijd niet uitgekauwde thema. Met illustraties van wijlen kunstenaar Werner Moonen.

Editor’s Note: Veertien auteurs. VEERTIEN! Waar begonnen we aan?? Dat het een speciaal boekje moest worden, onze vijfde uitgave, oke, daar waren we mee akkoord, want dat waren al onze boekjes immers toch, maar meer dan een dozijn auteurs die moeten samenwerken? We kregen al koppijn toen het project nog moest starten.
Maar onze redacteur van dienst, Dennis van Renesse, heeft de stortvloed aan content in een ontroerend mooie, weldoordachte vorm gegoten, en er werden de passende illustraties van wijlen Werner Moonen bij gevonden. Het boek was fenomenaal goed gelukt. Toen nog even de kaft…. man, man, wat een discussies we dáár over gehad hebben nog! Halverwege de redesigns ervan moest het van enkelen helemaal op de schop voor een ander ontwerp, en wij maar de kaft opnieuw en opnieuw maken. Uiteindelijk vonden we toch de ideale kaft waar iedereen blij mee was. Er was een door de auteurs zelf georganiseerde presentatie in een heuse kunstgalerij, en gelukkig was er wéér KutBier. Wat een feest! KutBier For life!


Prozacstad – Je Bent Er

Auteur: René van Densen

Prozacstad, Je Bent Er | René van Densen, 2014Verschenen: Januari 2014
Categorie: Proza
Zwart-wit druk, 50 exemplaren
66 pagina’s
UITVERKOCHT

In een reeks absurdistische kortverhalen schetst René van Densen het leven in de fictieve plaatst Prozacstad. Volg de vele bewoners in deze lelijke, deprimerende, post-industriële woonplaats, waar het hoofd gebogen is en enkel de Opperpater stabiel en soepel leeft. Ondertussen loopt er één verhaal als rode draad door het boek heen, waarbij we een vrouw volgen die een mysterieuze brief ontvangen heeft.

Editor’s Note: Waren er nog uitdagingen bij dit boek? Het was een veel dunner boek, gewoon de vertrouwde zwart-wit waarden, enzovoorts. Ja, die waren er. Ten eerste moest het tegelijkertijd verschijnen met het volgende boek, wat druk op de vormgeving van beide zette (en ja, er zitten een of twee vormgeeftechnische slordigheidjes in, onze excuses). En bovendien ging Van Densen voor elk exemplaar unieke teksten schrijven. Lekker dwars: elk exemplaar van de dichtbundel die hieronder vermeld staat, kreeg een uniek kort verhaal, en elk van de prozabundels een uniek gedicht. Dat was natuurlijk voor hemzelf al flink aanpoten, maar toen kwamen al die teksten op ons bordje: op van die plaklabels aangeleverd. Honderd boeken één voor één met zo’n onhandig bedrukt label beplakken aan de binnenkaft is geen pretje, kan ik u verzekeren. Dat plákt razendsnel en dan krijg je niks meer los he. Vouwen, kreukels, pfoe. Ellende, ellende. Doen we, hopelijk toch, nooit meer.


Papierpulp In Spe

Auteur: René van Densen

Papierpulp In Spe | René van Densen, 2014Verschenen: Januari 2014
Categorie: Poëzie
Zwart-wit druk, 50 exemplaren
66 pagina’s
UITVERKOCHT

In de tweede dichtbundel van René van Densen gaan we iets meer de duistere kant op. In snippers neemt hij je mee door een ultiem daljaar. Toch schijnt ook in zo’n jaar af en toe nog de zon. De pulp moet ook af en toe drogen om te harden.

Editor’s Note: Plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken plakken (lees hierboven).


Probeersel deel 1: Debuut In De Wereld

Auteur: René van Densen

Probeersel deel 1: Debuut In De Wereld | René van Densen, 2014Verschenen: Juli 2014
Categorie: Strip
Full-colour druk, 50 exemplaren
90 pagina’s
NOG TE KOOP! KLIK HIER

Wie is Probeersel ? Goede vraag. Hij zal er zelf ook geen antwoord op kunnen geven. We ontmoeten hem op het moment dat hij na een drankje teveel zijn geheugen verliest, waarna hij gedwongen door de wereld zwerft zonder verleden, en zonder enig idee waar hij thuishoort – opgejaagd door een duistere man die in raadsels spreekt.

Welkom in de wereld die PROBEERSEL heet. Een vreemde wereld waar boven wel eens onder kan zijn en voorwerpen met een gerust hart tegen je praten. Waar de lezer net zo verdwaald is als Probeersel zelf.

Editor’s Note: Joepie, een jaar ‘rust’! We gaan geen andere boeken uitbrengen, gewoon vijf keer achter elkaar een deel van de Probeersel Quintologie. ‘En dan een box’, riep René enthousiast. Dat eh, zouden we dan nog wel zien. Er moesten wel strips, destijds opgetekend in van die dummy boekjes uit de budgetwinkel, met stift godbeterd, weer helemaal pagina voor pagina opnieuw ingescand en drukklaar gemaakt worden. 182 scans per boek, want in oorspronkelijke vorm is elk Probeersel boek getekend met één plaatje per pagina. Zie dat ook maar eens te passen dat deze boekjes niet te allejezus dik worden, want full-colour druk is dúúr, waarschuwen we meneer nog. Kan hem niet schelen. ‘En gewoon vijftig van elk,’ zegt-ie. We suggereren voorzichtig dat we een flinke restvoorraad gaan krijgen. In mooie verzamelboxen, dat dan weer wel. Maakt blijkbaar allemaal niet uit: Probeersel 1-5 moeten er komen. Elke drie maanden één. Oke, gaan we dat regelen.


Probeersel deel 2: Verblindende Reflecties

Auteur: René van Densen

Probeersel deel 2: Verblindende Reflecties | René van Densen, 2014Verschenen: Oktober 2014
Categorie: Strip
Full-colour druk, 50 exemplaren
88 pagina’s
NOG TE KOOP! KLIK HIER

Probeersel keert terug in dit hilarische vervolg op deel 1. Samen met het meisje dat hij ontmoette probeert hij erachter te komen hoe hij heet en wie hij is. Ondertussen duikt ook iemand anders weer op mysterieuze wijze op, en ontmoet het tweetal een volslagen absurd heerschap. Maar hoe zit het eigenlijk allemaal nu écht ? In dit tweede deel uit de filosofische quintologie gaan we iets dieper de wereld in die Probeersel heet. Of we er wijzer van gaan worden, is nog maar de vraag, maar we garanderen u wel een interessante reis.


Probeersel deel 3: Mysterie Vrijheid

Auteur: René van Densen

Probeersel deel 3: Mysterie Vrijheid | René van Densen, 2015Verschenen: Januari 2015
Categorie: Strip
Full-colour druk, 50 exemplaren
90 pagina’s
NOG TE KOOP! KLIK HIER

Het ziet er somber uit voor Probeersel. Op sleeptouw genomen door de complot-paranoïde oude hippie uit deel 2, slaapt hij nu in containers en weet amper hoe hij aan zijn volgende maaltijd zal komen. Laat staan hoe hij ooit kan ontdekken wie hij nu echt is. Maar misschien is het antwoord dichterbij dan hij denkt… In het derde deel van de filosofische stripquintologie blijken wonderen de wereld nog niet uit te zijn, steekt alles toch nét weer anders in elkaar dan verwacht, en komt onze held misschien iets dichterbij zijn antwoorden.

Editor’s Note: Iemand suggereert voorzichtig dat dit het tiende boek van onze uitgeverij is. Of we niet iets kunnen doen zoals Hoi Mam, ‘gewoon even tussendoor’. Ahab Van Densen kijkt hem aan met een blik die gelukkig niet kan doden, en we brengen toch maar ‘gewoon’ deel 3 van Probeersel uit dan. Op naar de verzamelbox. Daarna zien we wel weer…


Probeersel deel 4: Digitale Vervreemding

Auteur: René van Densen

Probeersel deel 4: Digitale Vervreemding | René van Densen, 2015Verschenen: April 2015
Categorie: Strip
Full-colour druk, 50 exemplaren
94 pagina’s
NOG TE KOOP! KLIK HIER

Eennalaatste deel van deze vijfdelge filosofische strip. Probeersel duikt tussen de administratieve organisaties om te achterhalen wie hij echt is. Ondertussen gaan de twee studenten samen met de zwerfhippie op een belangrijke queeste.


Probeersel deel 5: Alle Kaarten Op Tafel

Auteur: René van Densen

Probeersel deel 5: Alle Kaarten Op Tafel | René van Densen, 2015Verschenen: Juli 2015
Categorie: Strip
Full-colour druk, 50 exemplaren
90 pagina’s
NOG TE KOOP! KLIK HIER

Slot van deze vijfdelge filosofische strip. Eindelijk onthult de mysterieuze man die Probeersel blijft achtervolgen, hoe de vork in de steel zit. Alle kaarten worden op tafel gelegd en Probeersel’s wereld wordt op z’n kop gezet.

Editor’s Note: “Hoe maak je trouwens zoiets, zo’n verzamelbox?” is niet iets dat je als uitgever wil horen net voor het vijfde en laatste deel van een reeks uit moet komen. Gelukkig komt de vormgever er wel uit, maar alle offertes zijn zo belachelijk duur dat het laatste boek dubbel zo duur moet worden puur voor het dekken van de kosten. Dus dan maar een snijplaatje en ouderwets handwerk… 50 handgemaakte verzamelboxen.
De hele Probeersel Quintologie | René van Densen, 2014-2015Komt de auteur doodblij op de redactie aan net voor we gaan snijden: “Kijk, ik heb een half miljoen aan vernietigd geld besteld en dat komt gewoon zo met de postbode mee, vet he?” Dus toen mocht iedereen mee die geperste baksteen van geldsnippers uiteen pulken om snippers op het binnenste van de verzamelboxen te strooien. “Dit wordt de eerste verzamelbox met wel goed, geld terug garantie,” grapt meneer nog. We hopen heel erg dat het volgende boek er niet eentje van zijn hand wordt. Iemand, schrijf wat!
Overigens was het na een jaar en vijf delen ook tijd voor de presentatie. Er zijn leuke optredens, er wordt een gemeen grapje uitgehaald met een jong meisje dat enorm fan is van de stripreeks. Maar het is snikheet en verdorie: er is geen KutBier! Wij eisen KutBier!


The #Rexit – KutBinnenlander gaat over de grens

Auteurs: 40+ auteurs schoppen René Tilburg uit

The #Rexit, 2016Verschenen: December 2016
Categorie: Humor/Poëzie/Proza/Strip
Full-colour druk, 78 exemplaren
122 pagina’s
UITVERKOCHT

Dit boekje werd door meer dan 40 auteurs samengesteld ter ere van het vertrek uit Tilburg van voormalig nachtburgemeester René van Densen. Met o.a. alle Tilburgse Stadsdichters, QR-codes, muzikanten, striptekenaars en het debuut van de Moeder van René. Het vreemdste boek van 2016!

13 – diverse auteurs – The #Rexit

Editor’s Note: Riep er iemand ‘iets zoals Hoi Mam’? Dat is dit!…. volledig niet. Weliswaar staat het boek vol van de auteurs (wij vonden 14 auteurs al een uitdaging, dit waren er 40!) maar het is meer een lievig afscheidscadeau’tje van verschilllende Tilburgers aan voormalig Nachtburgemeester René van Densen (ja ook hoofdredacteur van dit blog en auteur van bijna al onze verschenen boeken ja – de man zit gewoon te weinig stil, iemand, neuk hem!). Het is een volstrekt raar boek geworden met veel visuele pracht, poëzie, strips, QR-codes, leesinstructies en zelfs een hele Facebook-discussie voorin óver het betreffende boek (was dat al eens door iemand anders gedaan??), oftewel eh… chaos. Maar we mogen weer trots zijn op een mooi boekje. Dit is ook het eerste boek waarbij we de kaft dubbelzijdig hebben laten drukken, dus dat er een bedrukte binnenkaft is. We hebben het ook dubbelzijdig laten lamineren, dat bleek een minder strak plan. Bij een volgend boek met binnenkaft gaan we gewoon weer enkel aan de buitenkant zo’n plastic beschermlaag laten aanbrengen. Maar, al met al, mooi boekje hoor! Zo ongeveer de ultieme cumulatie van wat we tot dusver van het boekjes maken hebben geleerd. Proost, op je tweede poging het in Gent te maken, Van Densen!


Luisterend en Stuimig

Auteur: René van Densen

Luisterend en Stuimig | René van Densen, 2017Verschenen: Juli 2017
Categorie: Poëzie
Full-colour druk, 100 exemplaren
110 pagina’s
NOG TE KOOP! KLIK HIER

In zijn derde dichtbundel verkent René van Densen de elementen die een feest een feest zouden moeten maken. De gedichten in Luisterend en Stuimig trekken als het ware samen met je de jas aan en gaan op pad, het feestgedruis tegemoet. Met anticipatie én schroom, met goede moed en het vermoeden een verschrikkelijke fout te gaan maken. Negen hoofdstukken ontleden het feest als fenomeen. Uiteraard in full-colour, voorzien van paginagrote fotografische illustraties.

Editor’s Note: Meneer was dus naar Gent verhuisd en presenteert daar niet enkel zijn nieuwste dichtbundel, maar schopt ermee meteen een volledig nieuw cultuurpodium in gang. Met deze bundel werd Droef.Gent opgestart, dat inmiddels al een paar dozijn tjokgevulde avonden met poëzie, muziek, humor en meer heeft neergezet. Maar zijn bundel uitverkopen, ho maar. Daar liggen er nog steeds stá-pels van bij de uitgeverij hiero.


Stukske Fietsen, Kubila gaat over grenzen

Auteur: Paul van Est

Stukske Fietsen, Kubila gaat over grenzen | Paul van Est, 2019Verschenen: Januari 2019
Categorie: Reisverhalen
Full-colour druk, 120 exemplaren
128 pagina’s
UITVERKOCHT

Paul van Est neemt je mee op zijn fietsreizen: In 5 maanden 10.000 kilometer fietsen en 55.000 hoogtemeters klimmen. Van Zuid-Frankrijk naar Kirgizië via Italië, Griekenland, Turkije, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan en Tadjikistan. Een afgebroken kies op dag 2, flinke diarree in week 2, een gebroken fietsframe in maand 2, 2 enorme honden die de achtervolging inzetten, een bedorven ei en 10 dagen hondsberoerd, een fiets met alle bepakking die met 100 per uur van een pick-up truck valt, zonder water komen in de woestijn, een dag illegaal in Iran, 10 minuten voor de deadline de grens van politiestaat Turkmenistan bereiken, zonder paspoort in Uzbekistan. Van deze en nog veel meer vermakelijke avonturen kunt u meegenieten in “Stukske fietsen, Kubila gaat over grenzen”. Paul van Est is 48 jaar. Hij is fietsend tuinier, milieu-econoom en barman. Samen met zijn kat Mansie woont hij in het centrum van Tilburg.

Editor’s Note: Wat een monsterklus was dit… talloze wijzigingen zelfs nog na de proefdruk, want Van Est is een (terechte) perfectionist en wou toch een aantal zaken nog wel anders dan oorspronkelijk bedacht toen hij eenmaal het eerste resultaat kon inspecteren. Maar het prachtige eindresultaat werd op 28 februari 2019 in de Kunstmaan te Tilburg gepresenteerd en enthousiast ontvangen. Er was ook een persoonlijke deadline te halen voor Paul (gaan we verder even niet op in want dat was privé) en die hebben we eveneens gehaald. En zo, al met al, hadden we zelfs een Serieuze Reisverhalenbundel ineens onder onze uitgaven. Benieuwd wat we hierna gaan doen…