Van uit New York ging de reis verder naar Boston.

Boston Noord America.
Daar in de haven van Boston lag de zogenaamde motten ballen vloot.

In Baltimore lagen in 1960 tientallen oorlog schepen in de zgn mottenballenvloot te wachten en standbaay als ze ergens nodig waren.
Mottenballenvloot schepen dat waren diverse grote oorlog schepen te wachten om bij eventuele oorlog uit te moeten varen.
Het was een mooi gezicht die Jantjes aan boord van die schepen te zien staan aan dek.Wij van de koopvaardij noemden de marine klanten altijd zoet water matrozen.Dat komt omdat ze in den Helder bij de marine destijds roei oefeningen hielden in een roeiboot op een weiland.
Er waren genoeg marine gasten die nog nooit echt op zee hadden gevaren.Maar ja de meeste vielen dan ook voor een mooi uniform denk ik dan wel eens.Er waren er bij die nooit water zagen.
Het mooie van Noord Amerika was de pikkenparade.Je kwam met je schip van uit Zuid Amerika de States binnen gevaren en dan kreeg je wel eens een dokter aan boord die pikkenparade hield.Dat ging zo: Er kwam een dokter aan boord soms een vrouwelijke arts en aan haar moest je dan je edele deel tonen, velletje terug trekken en dan keek die dokter of je niks aan je gereedschap mankeerde.Zo kon dus voorkomen worden dat er ziektes binnen kwamen van een ander land.En ook fruit uit zuid amerika mocht niet zichtbaar aan boord zijn.Dat werd verzegeld in een grote koelkast gedaan en na dat je 3 mijl uit de kust was mocht je dat weer gebruiken.Zo hielden de Amerikanen de fruit vliegjes en ander ongedierte buiten de deur.In Amerika kwam er voor ons verse melk en karnemelk aan boord en werd de bier voorraad ook goed aangevuld.Halve doorgekliefde varkens en veel vers fruit brachten ze aan boord.Zo konden we weer voor 3 maanden van alles eten en drinken aan boord.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.