Ik monsterde aan op de Caltex Nederland.

Caltex Nederland.

De reis begon in Rotterdam en de eerste haven was Basra in de Persiese golf.Daar was voor ons zeelui weinig te beleven.Van uit Basra voeren we naar Italy naar Genua.En dat was wel weer een goede havenplaats om op stap te gaan.Je had er een straatje zeer smal met allerlei kroegen en bars.Wij aan boord noemden het al snel het straatje van alles.Je kon daar ook werkelijk alles beleven.Het waren mooie wijven die Italiaanse grieten.En ze waren ook erg temperamentvol.

Nu hadden we aan boord deze reis nog een Eindhovenaar aan boord .Zijn naam was Huub. Hij was bankwerker en werkte in de machine kamer en soms ook aan dek als er iets gerepareerd diende te worden.

Huub had echter een groot probleem hij zoop nog al erg veel.

En toen we dan ook in de avond uren met een man of 6 gingen stappen waren we hem nog al eens vlug kwijt geraakt want hij hield echt een kroegentocht.Kroeg in kroeg uit hij wilde ze die avond allemaal met een bezoek vereren.Ik ging die avond met een mooie Italiaanse meid plat zo een met tieten als meloenen.Ik nam een een grote tiet van haar in mijn mond en de andere hield ik tegen mijn oor en zei haar zo kan je tietefonen.Ha ha ze verstond me niet maar begreep me wel degelijk .

En het was geweldig ze kreeg maar niet genoeg van mijn edele deel.Toen ik echter de volgende morgen rond 0600 uur aan boord kwam bleek dat Huub niet op tijd aan boord was terug gekeerd.We gingen aan het werk ons afvragend waar zou hij toch gebleven zijn en wat was er met hem gebeurd.

We stonden met een man of 4 zo rond 10 uur die morgen aan dek en zagen daar op eens Huub zo zat als een oorlogschip aan komen zeilen.Hij klauterde met moeite de statietrap op en hoorde zijn chef de eerste machinist tegen hem roepen.Huub ga je omkleden en aan het werk we spreken elkaar hier nog wel later over.

We zouden echter 3 dagen in Genua blijven liggen en Huub wist dat het feit dat hij en te laat en stom dronken aan boord kwam dat hij voor dat feit gage straf zou krijgen.Dat wilde zeggen dat ze hem dus bvb 3 dagen gage straf dus 3 dagen geen loon zouden geven omdat hij in de fout was gegaan.Toen Huub vernam dat hij 3 dagen gage straf zou krijgen ging hij naar zijn hut kleden zich om trok een schoon overhemd aan en vertrok weer naar de kroeg met de mededeling als ik toch 3 dagen gage straf krijg kan ik net zo goed 3 dagen op stap blijven gaan.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.