De wasbaas wilde dansen met een buikdanseres.

Hij wilde met haar dansen maar dat mocht niet.

Nu wist ik dat dit niet mocht en kon maar ja ik dacht laat hem dat maar zelf ondervinden.De wasbaas pakte onder het buikdansen dat meisje beet en wilde gaan rock and rollen met haar.Toen brak even de pleuris uit er kwamen uit alle hoeken obers aan gelopen die hem probeerde te overtuigen dat dit hier niet mocht.Maar de wasbaas was voor de duivel nog niet bang verzette zich hevig en deelde enkele raake klappen uit aan die obers.Wat toen gebeurde is haast onbeschrijfbaar.Opeens stonden er wel 10 politie mannen om de wasbaas heen.

En voor dat ik begreep wat er gebeurde sloegen ze hem in de boeien en werd hij afgevoerd naar het politie bureau.Dat vervoer naar het politie bureau ging met een koets met 2 paarden er voor .Het was echt nog ouderwets hoe ze dat daar toen deden.Ik ging terug naar boord en kon niks anders doen dan het voorval bij de ouwe melden want ik wist niet hoe lang ze hem zouden vast houden.De Ouwe is toen samen met de 1e stuurman naar het politie bureau gegaan en gevraagd of de wasbaas mee terug naar het schip mocht want we zouden die nacht weer vertrekken.

Nu dat mocht dus niet en de Ouwe kwam terug aan boord met de mededeling ik krijg hem niet vrij want hij moet morgen voor het gerecht verschijnen.Daar kon de ouwe het schip dus niet langer voor in de haven laten liggen.Ik kreeg de opdracht om met wat kleren en toilet artikelen naar het bureau te gaan en dit voor de wasbaas af te geven.

Zo ge zegt zo gedaan en wij zijn die nacht vertrokken zonder wasbaas.Wij voeren van Turkeyen naar Le Havre Frankrijk zonder wasbaas.

Zijn taak werd op die overtocht die 12 dagen duurde waar genomen door de 2e hofmeester.Toen we in Le Havre aan kwamen stond daar op de kade de wasbaas reeds op het schip te wachten.Wat was er namelijk gebeurt toen wij eenmaal weg waren uit Turkeyen?Men had de volgende morgen de wasbaas voor een soort snel gerecht gebracht.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.