Cocktail Boem boem.

Op een dag stonden we wat de drank aan gaat op rantsoen want we hadden niet genoeg bier aan boord en zouden pas in de eerste de beste haven nieuwe voor raad inslaan

30 jaar later voeren Willem en Lowy een toneelstukje op over die Cocktail Boem Boem.

Dus toen het bier helemaal op dreigde te geraken kwam mijn maat Willem op het idee om zelf als brouwer te gaan spelen.

Met fruit suiker en zelfs een scheutje aftershave maakte hij een soort cocktail.Het spul smaakte met wat ijsblokjes er in heerlijk.

Onder het drinken van deze zelfgemaakte drank vroegen sommige mensen aan Willem hoe heet deze cocktail?Willem zei dan heel nuchter het is Cocktail BOEM BOEM.Iedereen lag in een deuk.
Maar de volgende morgen liep iedereen met hoofdpijn rond het ging in je hoofd van Boem Boem Boem.Maar ja het was wel de oplossing als je niets te zuipen had op een schip.Na dat we 2 dagen in Santos hadden gelegen vertrokken we naar Recife ook een haven in Brasil.

Hier kocht ik voor 4 pakjes sigaretten een papagaai.

Ik kocht die voor de handel.Want in Antwerpen kon je voor dat beest ruim 150 gulden vangen.En zo doende had ik dus ook nog plezier aan het beest .We leerden hem in korte tijd enkele vieze woorden zo als poeta wat hoer betekende.En ook het woord koffie had hij nog al eens snel geleerd.Er waren bemanningsleden bij die wel 3 of 5 papagaaien kochten.In die tijd werd er nog niet zo streng op toegezien als je een dier mee bracht uit een ver land.De koksmaat had ook een papagaai gekocht en die jongen liep regelmatig met het dier op zijn schouder rond op het schip.

Op een dag liep hij weer met het dier rond en moest hij nog even iets uit de kombuis halen.Maar daar fladderde het dier opeens van af zijn schouder en belande in een grote ketel die op het fornuis stond in het kokende water.Jammer voor het dier dat meteen stierf.Een matroos heeft toen hij het hoorde vlug een briefje op de kombuis deur gehangen waarop stond morgen eten we papagaaien soep.Iedereen moest er wel weer om lachen je maakte zo van alles mee op het schip.Na 4 dagen stappen in Recife ging de reis verder naar Montevideo

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.