WE GAVEN HET VARKEN EEN ECHT ZEEMANSGRAF.

Dat was voor ons zeelui een genoegen om naar te kijken elke dag want ja veel dieren zag je natuurlijk niet tijdens de reis op de grote oceaan.
Maar ondanks de goede verzorging van die varkens ging er tijdens de reis waarschijnlijk door de hitte een varken dood.En de dood aan boord van een schip is altijd iets zeer bijzonders was mijn ervaring.Hier ging het echter om een dood varken
Ik vroeg aan de Kapitein bij wijze van grap mogen we het dier een echt zee mans graf geven.En de ouwe zag er de humor wel van ik en zei ga het maar met de bootsman regelen.
Dus de bootsman gaf de kabelgast dat is de man die voor de trossen en kabels verantwoordelijk is aan boord opdracht een zeil te maken met 2 stokken er in.

Het zag er uit als een draagbaar.En toen iedereen van de bemanning aan dek stond werden de petten afgenomen en onder de woorden een twee drie in Gods naam werd het die over de reling geschoven de zee in.Na dat dit was gebeurt kreeg de hele bemanning een extra schootan dat is een borrel op de goede afloop in het besef dat het varken naar de varkenshemel was gegaan.

En onder de woorden een twee drie in godsnaam ging het varken over boord naar de varkenshemel.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.