Ik zit momenteel in Gent, in de hoop deze komende week de woning daar alvast sleuteloverdracht-ready te maken en te zien hoe makkelijk of ingewikkeld het gaat zijn om Gent ‘af te sluiten’. Voorlopig, toch. Want ik merkte al bij het verlaten van het treinstation, nee, in de treinreis ernaartoe, dat ik me gevoelsmatig toch echt tot Gent aangetrokken blijf voelen. Dus een terugkeer zit er mogelijk uiteindelijk wel weer in. De middelen ontbreken me echter nu gewoon dus ik kom zogezegd met de staart tussen de benen terug naar Tilburg.

Vooruit, dacht ik, na wat plafondverf gehaald te hebben. Nog even. For old time’s sake. Ga nog eens een steentje leggen in dat Pierkespark, jongen. Het is er zelfs mooi weer voor (dat was het ook echt gisteren, serieus. Toch zeker vergeleken met vandaag). Tot mijn grote verrassing was ik niet de enige – schijnbaar was er een facebook-oproep geweest en men had er massaal gehoor aan gegeven. Ik schat dat er toch wel ruim een man of vijftig tegeltjes zaten te leggen. Waaronder ook de immer sympathieke Wolven van La Mancha.

Opeens werden ik en mede-optreder-op-evenementjes-van-de-Wolven Mathieu Stevens gevraagd of we niet bij het collectief wilden toetreden. Of we Wolf van La Mancha wilden worden.

Ik heb ja gezegd en ben daardoor nu de eerste ‘Ollandse Wolf’. Ik heb nog geen idee wat het allemaal inhoudt, zeker wegens mijn voorlopige terugkeer, maar de eer alleen al was reden om die avond even de bloemetjes buiten te zetten. U vergeeft me dus hopelijk dat er vandaag even geen Cultuurkiller is. Deze kersverse Wolf heeft zich de volle maan doen smaken.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !