Zaterdag ben ik ’s avonds in Gent, bij de Tuin van Heden. Er zijn meer dichters, die avond. En er is een hoed. De hoed gaat rond, niet om iets te vragen, maar om iets te geven. Eenieder die de hoed weet te bemachtigen, mag namelijk een gedicht voordragen. En zo gaat op onvoorspelbare wijze het hoofddeksel de aanwezige menigte rond. Een intieme en spannende poëzie-avond, kortom. En iedereen is welkom ! Waar vind je zo’n open-mike non-competitive poetry slam behalve natuurlijk in dat gastvrije kunsthol op steenworp van Ledeberg ? Gewoon ook komen, kortom.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !