Rio was toen nog echt de beste haven voor een zeeman.

Rio Cristusbeeld bij nacht.
Dikwijls heb ik jaren er na nog dromen over dit mooie uitzicht gehad.Het staat dan ook als een vaste herinnering in mijn geheugen.

New York New York.

De reis ging van Zuid Amerika verder naar Noord Amerika.Plaatsen als Boston/Philadelphia en New York zouden we aan doen.Na enige tijd kwam ik daar via de Hudsonbaay New York binnen gevaren.Daar de Dollar vrij hoog stond op ruim 4 gulden was er voor mij weinig te besteden.Wat een mooi gezicht dat vrijheidsbeeld in de baay.

Vrijheidsbeeld New York.
Ik verdiende tenslotte het laagste gage aan boord van de Kermia.Maar ik besloot toch om samen met de Koksmaat Andre even de wal op te gaan.We namen de ondergrondse trein naar Times SQuare het hartje van New York.Times Square ligt aan de kruising van Broadway en de Seventh Avenue.
We moesten ook wel eens de kok helpen.Bijvoorbeeld als er voor 52 man boontjes moesten worden gedopt hielpen de bemanning van afdeling civiele dienst een handje mee.We zitten hier op het achterschip boontjes te doppen.

Ook met Piet van de Ende die later zelf chef kok is geworden op de koopvaardij heb ik later nog contact mee gehad 50 jaar na mijn vaartijd..

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.