Santos Brasil een fijne haven om te stappen.

Je kon er goed vissen ik had er binnen een half uur ongeveer 8 grote vissen gevangen.Het waren loodsmannetjes die zuigen zich aan een haai vast en eten alles wat hij niet lust van zijn prooi op.Toen ik die vissen had gevangen heb ik ze aan boord in ons zwembad gezet zonder iets te zeggen.

Toen brak de pleures uit.
Er waren officieren die wilden het zwembad gebruiken maar schrokken van de daar rond zwemmende vissen.Ik kreeg een berisping van de ouwe moest de vis er weer uit halen en het hele zwembad schoon soppen.Dat deed ik dus maar ik was het ook meteen afgeleer
De reis ging verder naar Santos Brasil.
De reis ging verder we voeren naar Santos Brasil. Hier was het voor de zeeman een paradijs op aarde.Verschillende bars en cafes voor elk wat wils.Je kon met een trammetje naar het uitgaansgebied.

Trammetje in haven van Santos Brasil.
Ik belande in de pijp bar.Daar kon je aan de bar zitten en dan zei je dat je gaarne gepijpt wilde worden.Ze hadden aan de achterkant van de bar een soort luik zitten.Ter hoogte van je knie ging dan dat luik open en zat er een spetter van een wijf die haalde je jongeheer uit je broek en begon je te pijpen
Het koste slechts 2 dollar .

De pijp bar in Santos.

Was je klaar dan werd je edele deel nog even goed gewassen en ging het luik weer dicht,Soms zaten er wel 7 of 8 zeemannen aan de bar en waren alle luiken open.
Tenslotte je moest toch ergens met al die opgespaarde spermaatjes blijven.
In de meeste bars werkten de grieten op provisie van de omzet.Voor elk drankje dat ze aan een klant konden leveren kregen ze een plastic penning.En eind van de week ruilden ze hun penningen dan weer in voor geld bij de kroegbaas.
Van Santos vertrokken we naar Rio de Janeiro.Dat had inderdaad het mooiste strand van de wereld in die jaren.Het was onder de naam Copa cabana een waar paradijs op aarde.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.