Iedere dinsdag en donderdag lees je op deze site vanaf heden een fragment uit ‘Dat is het leven’ van Lowie Cremers.

Zo is het begonnen.

Het begon allemaal zo.
Ik ben in 19 40 geboren en kom als laatste uit een gezin van vader en moeder en 5 kinderen.
Ik had 3 zussen en 1 broer. Vader Franz,Moeder Mien,Zussen An .Riet .Wilma en broer Peter en ik zei de jongste zoon..Mijn oudste zus is 15 jaar ouder dan ik.
Ik had heel lieve ouders.Mijn vader was een vrij gesloten man maar mijn moeder had de broek aan .Op de leeftijd van 4 a 5 jaar in 1945 moest ik naar de kleuter school.Ik kwam in de klas bij juf Ans te zitten met wie ik al snel goede maatjes werd.Zij was mijn eerste liefde.Ik zei haar later trouw ik met je en dan moest ze lachen om mij.Na de kleuterschool moest ik naar de lagere school ik was toen in 1946 zes jaar oud.En van het begin af aan dat ik op de basis school werd geplaatst had ik er eigenlijk al geen zin in.De meester beviel me niet .Het leer plan op katholieke basisschool stond me tegen en men liet mij dan ook regelmatig zitten.

Ik kon ook heel slecht luisteren en dat wilde men nu eenmaal op school.
Met het gevolg dat ik als jongetje van 10 jaar dikwijls spijbelde en veel streken uithaalde.
Ik kwam dikwijls in aanraking met de kinderpolitie door al die rotstreken.En als men dan vroeg waarom doe je dit steeds Lowy zei ik altijd omdat ik niet mag gaan varen later.Wat flikte ik zo al als kleine soort pietje bel van Eindhoven?Ik belde de slager op met de vraag heeft u Varkenspoten.Als hij dan ja zei hing ik snel op met de woorden wat zal je dan raar lopen.Ik was de held onder mijn vriendjes want ik kon het beste van allen met de kattepult een knikker door een ruit schieten .

Ik schoot de lantaarn stuk

Een lantaarn kap stuk schieten daar was ik echt goed in

Het gezin Cremers.

Mijn Zus An was al gehuwd toen ik ging varen.Zij is vijftien jaar ouder dan ik.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.