“Second Hand” van Maarten Baas

Hebt u ook zo’n last van het regenseizoen? Tast het uw goede humeur aan? Een remedie, en helemaal gratis: ga eens langs winkel Droog in de Staalstraat (Amsterdam, red.). Het komisch effect zit hem in twee dingen: ten eerste de spullen. Onvoorstelbaar. Ten tweede: de prijs. Je komt niet meer bij.

Zo vind je er:

  • een tafel gemaakt van wit schildersdoek, gespannen op een framepje van vurenhouten latjes. 3.605,00 euri
  • een vaas (of een urn?) die eruit ziet als een mislukt experiment met bijenwas. 820,00 euro
  • “Do Hit Chair”: een kubieke meter puur aluminium met een bijl erbij geleverd om er, na aanschaf, zelf een zitplek in te beuken. 7.800,00 euro
  • een boekenkastje zonder planken, maar tjokvol langwerpige latjes, die u als het ware indrukt elke keer dat u er iets in stopt. De latjes steken er dan aan de achterkant uit, wat betekent dat u het meubel in het midden van de kamer moet zetten, wilt u de muur niet telkens doorboren (het “Push and Store Cabinet”). Prijs: “on request” (in het Nederlands: “zo schandalig duur dat we het niet durven opschrijven”)
  • een kast bestaand uit een lukrake opstapeling van aftandse en gevarieerde stoelen. Het vormt een toren die zich een weg zigzagt tot het plafond, en waarin u, als u goed zoekt, hier en daar een krappe vlakte vindt om een paar snuisterijen neer te zetten (“Second Hand” van Maarten Baas. De humor mensen, de humor). Prijs: (u raadt het al) “on request”
  • “Chest of Chances”: hetzelfde maar met lades.
  • een stoel als een reuze diabolo, en net zo wiebelig.
  • “Extended Cigarbox Wardrobe”: een klerenkast waar de opening niet aan de voorkant zit maar aan de zijkant – de smalle kant dus – van de planken. De spullen die achterin raken zul je er nooit meer kunnen uithalen. Er staat een prijs: 358,00. Zou het??? Maar als je verder leest zie je dat dat geldt voor een bij te kopen lakenset, die je er, uiteraard in moet opbergen.

De verkopers zijn tieners die snorretjes hebben opgeplakt. Ze dragen skinny jeans en T-shirts. Er loopt er ook een meisje tussen, zij heeft jongenskleren aan.

Ik zou zeggen: Ga er naar toe, en kom verslag uitbrengen!

 
Oud Zeikwijf
Oud Zeikwijf
Deze prachtvrouwe van Franse oorsprong stalkt KutBinnenlanders.nl sinds het BlogBal (waar zij de führer was en is) in 2010. Smeken, roepen, dode vogeltjes door onze brievenbus gooien, alles heeft ze al gedaan om maar per se ook hier te kunnen publiceren. De redactie riposteerde nog "Maar jij bent Amsterdamse nu, dat kan écht niet hoor." Maar ze bleef volhouden. Het kwam al zo ver dat ze bij een van onze redactievergaderingen aanschoof en ons allemaal dronken voerde. Zelfs de Opperpater, en dat is geen sinecure. En nu zitten we ermee. Maar ze is dus wel keistoer. Dus dan is het oké.

AT5
Nurks Magazine
Het BlogBal
OudZeikWijf.com
Twitter