Matroos kreeg bevel om te slaan en slaat de bootsman .

Op een dag kom ik de recreatie room in en zie daar de Bootsman met een matroos zitten dammen.Ik kijk aandachtig hoe die 2 mannen onder invloed van de nodige borrels en biertjes het spel speelden.

Bij het dammen moet je slaan als je kan dachten de 2 bemanningsleden.
Op eens doet de matroos een zet maar dan zegt die Bootsman nee dat mag niet je moet slaan Na een hevige woorden strijd of de matroos nu wel of niet moest slaan vroegen ze mij wat denk je er van Lowy moet hij slaan of niet?Ik bekijk het spel en zeg volgens mij moet je slaan.

De boots beaamd dit volmondig.Ze blijven twisten over de vraag of hij wel of niet moest slaan.En toen haalde me daar die matroos uit naar de bootsman en geeft hem een klap tegen zijn kanus met de woorden als ik dan Moet slaan heb je er hier een.

De Bootsman was niet echt hard geraakt en nam het sportief op.De marconist schreef in zijn journaal :Denk er om als je moet slaan doe het dan voorzichtig aan.Zo gebeurde er altijd wel iets leuks op de schepen

Alles wat je beleefd aan boord of op de wal werd altijd aan boord nog eens in geuren en kleuren verteld.Geheimen hadden we niet voor elkaar.Maar wat ook eens gebeurde ik maakte een reis van 3 maanden op en neer Rotterdam Zuid Amerika.

De Kabelgast aan boord de man die voor de trossen en kabels moest zorgen vertelde vol trots dat zijn vrouw 6 maanden zwanger was en hij waarschijnlijk net op tijd thuis zou zijn voor de bevalling.

Nu liep die reis wat uit en de vrouw van hem kreeg een kind.Het was een gezonde knul schreef ze en alles was goed met moeder en kind.De reis ging ten einde en iedereen nam afscheid van elkaar en de kabelgast snelde naar huis.Toen ik de reis er op weer enkele mensen tegen kwam die de kabelgast ook goed konden vroeg ik hun en was hij erg blij met zijn nieuwe kind?

Men vertelde mij dat het niet goed afgelopen was .

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.