Mijn reis op S.T.S. Kara.

En zat ik na enkele dagen al weer op de Kara het zuster schip van de Kermia.We vertrokken van uit Pernis naar het Suez kanaal om door het Suezkanaal naar Afrika te varen.Het was een geheel andere bemanning op de Kara.Ik was bevorderd wegens goed gedrag tot Salon bediende en ook werd ik belast met de bar als een soort barkeeper.

Hier was ik al 17 jaar en voer als salon bediende.

De reis door het Suezkanaal.

Salon bediende barman dat beviel me prima.Ik kon zo doende nog wel eens iets regelen als het om drank ging.

Met deze promotie kreeg ik ook een mooie 1 persoons eigen hut.
Dus nu moest ik de nieuwe pantryboy leren wat ze op de eerste boot mij allemaal hadden geleerd.Ik schoot ook met mijn gage omhoog.Ik kreeg er per maand ruim 300 gulden bij.Nu moest ik dus de heren officieren het eten in de grote salon uit serveren.Toen we in Port Said het Suez kanaal in voeren kwam er een loods aan boord die moest het schip door het kanaal loodsen.
Ook kwam er een klein bootje langszij met daarop een man met allerlei souvenirs uit Egypte zo als Poeven en kamelen zitbankjes etc.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.