PERSBERICHT

De 93 beste moppen van De Opperpater

Uniek boek van Tilburgs fenomeen

Tilburg, 7 december 2011

Een best of van De Opperpater, het moest er vroeg of laat van komen. Dé cultfiguur van Tilburg e.o. krijgt daarmee het eerbetoon dat hij verdient. En, hoe traditioneel zijn werk ook mag zijn, met de uitgave zet De Opperpater een nieuwe standaard: het is het eerste boek dat louter uit QR-codes bestaat. Even scannen en de o zo vertrouwde bariton klinkt uit iPhone, tablet of laptop. Het boek wordt op donderdag 15 december gepresenteerd in Kafee ’t Buitenbeentje, zijn stamcafé. Om 18 uur begint het feest (voor de stamgasten al om 17 uur).

Het boek is een uitgave van de cultsite www.kutbinnenlanders.nl. Het vormt de tweede publicatie in een eindeloze reeks bibliofiele uitgaven. Het eerste boek ‘Cultuurkiller, een thriller’ (auteur: René van Densen) is inmiddels stijf uitverkocht. ‘De 93 beste moppen van De Opperpater’ verschijnt in een oplage van, hoe kan het ook anders, 93 exemplaren, genummerd en gesigneerd door het fenomeen zelf. Wees er dus snel bij!

A.H.J. Dautzenberg

Het concept voor het boek is bedacht door A.H.J. Dautzenberg, schrijver en fan van het eerste uur. Hij schreef ook de inleiding. Een fragment: ‘De voordrachtskunstenaar is de dodo van de orale kunsten. In de loop van de twintigste eeuw vrijwel uitgestorven. Monddood gemaakt door de televisie en alles wat daarna kwam. De Opperpater geeft het metier weer een nieuwe injectie. Met zijn welsprekendheid plaveit hij de weg voor een nieuwe generatie redenaars. Wie weet, stampt hij in zijn eentje een nieuw gilde uit de grond. Een rederijkerskamer anno 2012. Hij heeft het in zich.’

Het ideale kerscadeau

‘De 93 beste moppen van De Opperpater’ is te bestellen via de site www.kutbinnenlanders.nl.

Of kom op 15 december naar ’t Buitenbeentje op de Korte Heuvel in Tilburg. De toegang is gratis, het bier goedkoop. Bovendien zijn er muzikale en grappige optredens van talloze ‘KutBinnenlanders’ en andere stamgasten. Proef de unieke sfeer rond de man aan het hoofd van de tafel: De Opperpater!

 
Kutbinnenlander Admin
Kutbinnenlander Admin
Ik ben hier God ja! De KutBinnenlanders.nl admin is natuurlijk verheven boven al dat schrijvergepeupel. Wat die kunnen schrijven wat ze willen, maar dat deert hem niet, maar één druk op de knop en zij kunnen allemaal niks meer. Niet dat ik misbruik maak van die macht. Dat zou ik natuurlijk nooit doen. Muha. Ha. Ha.