kaft-the-rexit-1

Tilburgse schrijvers en andere creatievelingen nemen ludiek afscheid van oud-Nachtburgemeester

REXIT: Kubila’s geven schop na

TILBURG – in 2006 was René van Densen de eerste Tilburgse geïnaugureerde nachtburgemeester (omdat zijn collega Troy Titane zich nog tijdens de inauguratie op 5 augustus 2006 in Cul de Sac demissionair verklaarde). Hij bracht o.a. in december 2007 het boek Tilburg: De Anus van Nederland (uitverkocht) uit waarin het nachtleven van Tilburg, inclusief de toen bestaande kroegen, in woord en tekening vereeuwigd werden. In 2008 richtte hij het roemruchte weblog KutBinnenlanders.nl (vanaf nu: de Kubila’s) op, als absurdistisch-kritisch tegengeluid jegens het toen veelgehoorde ‘kutbuitenlanders’. En een paar maanden geleden verruilde hij Tilburg voor Gent. Nu presenteren schrijfcollega’s en vrienden het boek “Rexit” op donderdagavond 1 december in de Kunstmaan.

Deze poëtische, muzikale en vooral maffe avond staad volledig in het teken van het boek “The Rexit, Kutbinnenlander gaat over de grens”. Met zeer diverse bijdragen ruim 40 auteurs, zoals Luuk Koelman, AHJ Dautzenberg, Erik Hannema, de Vlaamse schone dichteres Ellen Lanckman van Collectief Schouderhaar, Stadsdichter Martin Beversluis en alle 6 de oud-Stadsdichters. Dit boek is in een exclusieve oplage middels voorinschrijving uitgebracht, maar speciaal voor deze avond zijn er 15 exemplaren beschikbaar gehouden. Het boek telt 122 pagina’ s in kleur en kost 15 euro.

Hoge ogen

Mensen die bij deze presentatie aanwezig willen zijn, kunnen beter maar geen te hogen ogen gooien. Aan de ingang wordt namelijk gedobbeld om de entreeprijs, die tussen 2 euro 78 en de 5 euro 78 zal liggen. Of 15 euro 78 waarbij u het boek cadeau krijgt (voor zover de laatste voorraad strekt). De presentatie ligt in handen van Frank van den Nieuwenhuizen en AHJ Dautzenberg. Met optredens van onder meer Stadsdichter Martin Beversluis, F van der Meer en Leon van Egmond, De Opperpater, de one man band Rockin’ Robbish & the Kontainers from planet Skip, Jasper Mikkers en een dansende beer.

Kom op tijd, want vol = vol!

  • Donderdag 1 december
  • 19:30-23:00
  • Kunstmaan, Stedekestraat 72

“Rexit” is de 13e uitgave van de boekenreeks die KutBinnenlanders.nl steeds in gelimiteerde oplagen (zonder 2e druk!) uitbrengt. Idee, initiatief, eindredactie en organisatie van het evenement: Paul van Est. Meer informatie: de pagina “Rexit” op Facebook.

 
Kutbinnenlander Admin
Kutbinnenlander Admin
Ik ben hier God ja! De KutBinnenlanders.nl admin is natuurlijk verheven boven al dat schrijvergepeupel. Wat die kunnen schrijven wat ze willen, maar dat deert hem niet, maar één druk op de knop en zij kunnen allemaal niks meer. Niet dat ik misbruik maak van die macht. Dat zou ik natuurlijk nooit doen. Muha. Ha. Ha.