Een imposante man in stoffen ruitenjas vult mijn scherm. De TV vertoont de nieuwe krimi-serie: Der Halve. De hoofdpersoon is een expert, niet in het oplossen van zaken, maar in het kleiner maken van ingewikkelde problemen. Zo vouwt hij gerust een mysterieuze moord pardoes in tweeën. Net zo lang tot het past. Het is een soort misdaadorigami die zich ontrolt. Een heel bizarre kijkervaring.

Der Halve drinkt koffie met een vies gezicht. Dan draait hij zich naar het TV-scherm. Ik zit dit te typen. Een verstoorde, fronsende blik staart in mijn richting. En dan grijpt hij plots in. De woordspelingen en de zinsverkrachtingen gaan hem te ver. Één voor één beginnen mijn zinnen zich in tweeën. Te vouwen voor mijn ogen buiten mijn invloed om. Paniekerig probeer ik dan maar om mijn zinnen zo lang mogelijk te maken met allerlei bijkwesties zoals. Die ene persoon in de achtergrond die rondloopt met een paarse broek aan, ik bedoel, een agente met een paarse broek. Het is geen gezicht. Zeg nou zelf.

Het mag. Niet baten. Mijn verhaal. Moet kapot. Het valt. Niet meer. Te redden. De. Strenge. Blik. Fronst. Dieper. En. Plots. Viel. Mijn. Zin. Vol. Le. Dig. Stil.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !