Het volgende optreden is van een man met een stralend gebit. Hij heeft een keurig afgeborsteld pak aan. Geen kattenhaar, pluisje of huidschilfertje. Zijn armen zwaaien nu al, ongeduldig. De presentator kondigt hem aan met een bedenkelijke blik. “Dan volgt nu de tenenkrommendste man die ooit een woordenboek in zijn klauwen gehad heeft,” spreekt hij onzeker.

De man springt naar voren, gooit zijn armen in de lucht en schreeuwt: “O.a. is OmArmen !!” Onwennig gelach in de zaal. Mensen kijken verrast elkaar aan en vragen zich af wat deze idioot bezielt.Hij vervolgt onverstoord: “E.e.a., eenieder eigen aardig !” Een minder krachtige.

“M.a.w. is Mies Aap Weg,” beweert hij, “en b.g.g., bijv., b.b.h.h., haha, n.a.v. t.g.v. TGV, tjoek tjoek !” Er klinkt al meer gelach om zijn gebazel. “M.a.g. q.e.d. i.e. A.D. d.a.v. etcetera etcetera, maar kleinderdanteken drie slaagt c.l.” Hij gaat een tijd door, de afkortingen worden steeds obscuurder en zijn overdreven positivo vondsten erin beginnen op de zenuwen te werken. Plots stapt er iemand naar voren en slaat de man K.O. We smijten hem buiten. Dat hij zijn woordenboekfratsen ergens anders z.s.m. te berde brengt.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !