Sinds Otto een internationale bestsellerauteur is, rookt hij pijp. Met tegenzin maar hij doet het toch maar. Enfin, dat terzijde als fascinerend inkijkje in het leven van een internationale bestsellerauteur. Internationale bestsellerauteur Otto staat in de douche. Onder, zeggen sommigen ook wel. Otto niet, die zegt in. En poedelnaakt zoals dat heet. Hij pakt de fles sjempoe en legt een nootje sjempoe in zijn handpalm. Een nootje sjempoe is genoeg voor één succesvolle haarwasbeurt. Hij begint het nootje sjempoe in het haar te masseren, zoals dat heet. Hij masseert en masseert en masseert. Zodoende. Het haarwassen gaat enorm lekker. Zelden heeft Otto zijn haar zo goed gewassen. Met sjempoe. Dat spreekt voor zich. Hij wast maar door. Waarom zou hij stoppen, met iets wat zo lekker gaat? Het haarwassen verloopt boven verwachting. Zelden waste iemand zijn haar zo kwalitatief hoogstaand als nu. Vanaf hun wolken kijken de Goden van het Haarwassen met afgunst op Otto neer. ‘Ik ben in vorm’, bedenkt Otto zich. Het zou jammer deze lijn niet door te trekken. Hij besluit ook zijn oogballen te wassen. En zijn wenkbrauwen en zijn mondhoeken en navelgaatje.

 
Gerrie S. Veters
Gerrie S. Veters
Man (32 en/of ouder).
Zie @Elagabalus_