Het Blogbal, aanstormende dinsdagavond 13 Maart, nadert, en daarmee de vraag waarom u dat belangrijk zou moeten vinden. Nu ben ik wel betrokken bij de organisatie dus u moet dit maar opvatten hoe u wilt. Maar juist omdát ik bij de organisatie zit, weet ik waar het feestje om gaat. Namelijk om bier drinken met andere bloggers. Meer niet, eigenlijk. Het is begonnen door enkele bloggers in 2011, gewoon omdat er wel een gezellig bierfeestje voor boekenschrijvers was (het ontschiet me even hoe het heet, maar het is vlakbij de locatie van het Blogbal in ieder geval, op dezelfde avond) die al bierzuipend eigenlijk ontzettend serieus genomen werden door het publiek. Maar er was niet zoiets voor al die minstens zo literair bezigende bloggers. Dus werd dat georganiseerd. En dat doet de, helemaal vrijwillige, organisatie dit jaar weer. U twijfelt nog of bieren op dinsdagavond en omhooggevallen boekjeswereldmensen een beetje dwarszitten genoeg reden is ? Dan som ik nog wat redenen op.

 • Het thema nu in 2012 is De Kabelas. Wellicht kent u ‘m nog. Oftewel: alles gaat lekker dwars, rock ’n roll, zonder al te moeilijk te doen.
 • U blogt én u heeft boekjes ? Dan moet u zeker komen. Want er komt een verkooptafeltje. Kunt u ontspannen bier zuipen terwijl anderen uw boekjes kopen.
 • Sterker, vijf exclusieve Kalebas boekjes worden daar verkocht. Het kan dus uw laatste kans zijn dit mooie fotostripboekje te bemachtigen.
 • De organisatie doet dit allemaal uit eigen initiatief en eigen zak. U kunt dus hun faillissement (en daarmee dat dit wellicht meteen ook het laatste Blogbal wordt) voorkomen door een entreekaartje te kopen en wat bier te drinken.
 • De Blogparel wordt uitgereikt. Als u dus wil weten wie de mooiste blogstukjes hebben geschreven, komen !
 • Vorig jaar was het ook keigezellig. Filmpje als bewijs.
 • Er wordt een verrassings afterparty gehouden op een andere locatie, waarvan we ook alvast kunnen verklappen dat het heel erg de moeite gaat zijn.
 • De muzikale invulling wordt verzorgd door de zeer bekende en ontzettend prettige DJ Hallie Lama.
 • Ook verschillende KutBinnenlanders.nl redactieleden gaan aanwezig zijn, inclusief ondergetekende, en voor mezelf sprekende: ik heb een gezellige dronk, schijnt.
 • Bloggers, blogfans en wie dan ook zijn welkom. Dit in tegenstelling tot dat elitaire, omhooggevallen andere feestje vlakbij waar u zelfs niet op de rode loper mag staan, als lezer en dus als persoon die uiteindelijk het feestje betaalt. Wij pissen niet op u. Wij drinken met u. Zo rollen wij bloggers.
 • Had u echt nog meer reden nodig dan bier ?
 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !