De Opperpater. Onthoud die naam. Als u hem nog niet kent. Want hij is ons er ééntje, die Opperpater. Uiteraard kent u deze noeste moppentapper. Ui-ter-aard ! Hij stond al eerder zijn mannetje op diverse grote podia in het Tilburgse uitgaanslandschap naast grootheden als Ferry van der Zaande, Def P, [Noot van de redactie: uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat het optreden naast de tot dusver genoemde mensen uiteindelijk niet doorging omdat Eastenders op tv was] Wijlen Troy Titane god-hebbe-zijn-ziel, Harmen Fraanje, Frank Crijnssen, en een terecht vlug vergeten voorheen nachtburgemeester van Tilburg. Hij tapte moppen voor Gorki’s own Luc de Vos en Leon Verdonkschot (en liet dat bij een handvol omdat backstage roken niet toegestaan was), en heeft zelfs Herman Brusselmans nog ooit op onze website attent gemaakt. De Groten Der BeNeLux, dáár vindt u de Opperpater naast. En dit jaar heeft hij zelfs onze content-noodlijdende weblog blijvend verblijd met zijn orale kunsten. Hij heeft speciaal zijn winterslaap overgeslagen. Voor u, lezer dezes, alles voor ú. Dat terwijl het toch een pittig wintertje is geweest, mogen we wel stellen.
En hij is vandaag gewoon alwéér jarig. 44. Een leeftijd om U tegen te zeggen. En niet kapot te krijgen, de Opperpater. Dat kan van menig oud-politicus alvast niet gezegd worden. Of van een paar exentrieke zangers. Of een schrijver hier en daar. Nee, die Opperpater, die komt er wel.
U bent niet op het feest uitgenodigd. Het feest is in besloten kring. In wel zéér besloten kring, mogen we wel stellen. Wederom: enkel Grootheden. Daar bent u, hoe gewaardeerd u ook bent als publiek, niet bij welkom. Echterrr. Felicitaties mogen in de comments. Zal-ie leuk vinden.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !