KutBinnenlanders.nl

De dag is groen

Ik ben niet van gisteren
Maar tegelijk ben ik dat wel natuurlijk
Ik weet inmiddels van mezelf dat dit niet rijmt
Maar tegelijk ben ik van overtuiging
Dat er geen zin zit in bij de pakken neer
Goed wil je je voelen en daarin schuilt ook het geheim.

Maar mijn dag, is soms al grijs
Voor ze uit de nacht tevoorschijn komt
De dag is groen, de dag is groen
Maar voor ik dat geloof en zoen
Is er dan nog best wel wat te doen.

Elke dag is als nieuw
En neemt de plaats in van de overledene
En als bij die van toen, is ze blank en onbeschreven
En ook al geloof ik niet meer in verandering als bij toverslag
Goed wil je je voelen
En dat schrijft de zin voor aan de dag.

(refr.)

Ik ben niet van zins het leven te nemen zoals ik die kreeg
Ik heb daarnaast wat ik er dus in wil zien
En ook vandaag moet ik het grijpen
Onbegrijpelijk als het vaak ook lijkt
Pak het bij de zware zijde en schud het licht eruit.

(refr.)

 
Stefan Pietersen
Stefan Pietersen
Stefan Pietersen: werd ooit gèboren en daarna steeds wedergeboren en worstelt zich middels liedjes, gedichten, toneelteksten, verhalen en wat niet nog meer; is er eigenlijk nòg meer tussen hemel en diepe depressie?, tot elke dag weer herboren wordt in schoonheid.

1 Comment

  1. Marc Tiefenthal

    Prettig gestoord dit gedicht: minder prettig is deze passage, er morrelt namelijk nogal wat aan: het leven te nemen zoals ik die kreeg (wat is namelijk ‘die’ dat je kreeg? Het leven? Nee dus? Wat dan wel? Je laat de lezer in verwarring achter; het leven dat je kreeg zou allicht juister klinken. Probeer het eens.

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© 2022 KutBinnenlanders.nl

Theme by Anders NorenUp ↑