Gisteren werd in Tilburg het Cultureel Café georganiseerd. En Johan van Tilburg kwam er zijn boek presenteren. Ja nou en, zegt u dan. Who the hell is Johan van Tilburg, zegt u dan. Wat moeten we hier nou weer mee, René, zegt u dan. Dat snap ik. Dus. Een onthulling. Die hele Johan van Tilburg he, die kent u stiekem wél. Ja, u kent hem. Alleen kent u hem onder een andere naam. Zegt Soul Food u iets ? Juistem. Hij. Hij is dus bij deze onthuld, exposed, ontsluierd: Soul Food = Johan van Tilburg = Soul Food. Dat mocht ik niet tegen u vertellen van hem. Doe ik lekker toch. En dat boek van hem he, dat is veel te dik. Als je dat onder je wiebelende tafelpoot wil schuiven, kun je de helft van die tafelpoot er eerst afzagen. Het is vuistdik, als je de vuisten van B.A. Baracus hebt. I pity the fool ! Maar het boek is, voor zijn dikte, heel netjes geprijsd. En als u het nu hiero bestelt, tilt de postbode zich er overmorgen al een breuk aan. U weet wel welke postbode. Die ene. Die altijd zo slinks naar uw vrouw gluurt. De schoft. Maar u zal ‘m leren. Weet u wat, u bestelt meteen TIEN van die boeken. Zo leert hij het wel af. Kutpostbodes.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !