Om aan de kost te komen, loop ik de kringloopwinkels weer eens af. Ik heb al drie tassen volgepropt. Met kleren. Gekke kleren. Ik stel starterspakketten samen voor mafkezen. De kleren maken de man, zegt men, en ik ben enorm goed in het vinden van maffe kleren. Maar gewoon maf is natuurlijk niet maf genoeg. Het zit ‘m in het geheel. Een mafkees is pas écht een mafkees als hij het 100% uitstraalt.

U heeft mijn werk vast wel eens over straat zien lopen. Mijn starterspakketten zijn in zwang. Denk dan aan alpinopetjes, volendamse slobbertruien en idioot grote broeken waar de taille van is ingekort. De drager maakt het geheel af met een of andere idiote halfbaard (vormpjes optioneel), een zorgvuldig verslonsd kapsel, en als het kan lomp grote koptelefoons om te laten zien dat hij wél hip is. U ziet iemand met één van mijn starterspakketten lopen en u denkt in één oogopslag: mafkees. Dan heb ik mijn werk goed gedaan. Daarom zijn mijn starterskits ook zo populair.

Morgen komt een nieuwe containerlading voor-afgetrapte gympen binnen uit China. Door kinderhandjes in zweethokken afgeragd tot ze er doorleefd en onooglijk uit zagen. Pas dan mogen ze aan de voeten. Nieuwe schoenen zijn uit den boze. Aspirant mafkezen kopen massaal mijn sets. Ze willen er uniek en artistiek uit zien. Dat is ook moeilijk, een individuele uitstraling. Ik begrijp dat best. Daarom is het maar goed voor hen dat er mafkezen als ik zijn.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !