met gebogen kop
opgetrokken knieen

 waar ik wijd
maar scheef vaar

waarachtig op de tast
klokgewijs de diepte in ga
lager gelegen beneden
waar de duisternis vertrouwd is

houd ik mezelf lachend groot
klaar voor de dood
die niet gekomen is
maar wel is beloofd

Dan zie ik licht
en jank uit ongeloof

 
Frank Tilemans
Frank Tilemans
Hoe wij Frank Tilemans (Tilburg, 1983) zo lang geheim hebben kunnen houden, is ons ook een raadsel. Hij is een veelgezien gezicht in de Zesde Stad van het land. Enkele jaren geleden werd hij bij de T-Parade nog verkozen tot Mister T 2010. Maar niemand kon vermoeden wat een dichttalent er achter deze jongen school. Zelfs wij niet, op ons wekelijks terrasbijeenkomstje. Dus nu ontkomen we er niet aan: Frank gaat hier publiceren. We vermoeden dat u niet lang nodig heeft om met ons te beamen: ja, dat moest.