de lucht was als
die van Monet
een horizontale regenboog
breed aan de hemel gezet

op het plein speelden kinderen
ze veroverden stad en land

geen van hen,
die ik zag
zag de zon,
zó oranje
fel doorbrand

geen van hen,
die ik zag,
was hetzelfde

op het plein
liepen vele mensen
quasi interessant

van allen geen één
die het zag
de zon was
als die van
Van Gogh

op het plein stonden mannen
ze heroverden stad en land

ik zie hen als bevrijders
burger,verzetsman, soldaat
in verticale kruisiging
laag in de kalksteen geplant

voor allen die ik zag
zal ik hier stilstaan

voor allen die
stierven zal ik
om vergiffenis vragen

alsof ik één
van hen was

 
Frank Tilemans
Frank Tilemans
Hoe wij Frank Tilemans (Tilburg, 1983) zo lang geheim hebben kunnen houden, is ons ook een raadsel. Hij is een veelgezien gezicht in de Zesde Stad van het land. Enkele jaren geleden werd hij bij de T-Parade nog verkozen tot Mister T 2010. Maar niemand kon vermoeden wat een dichttalent er achter deze jongen school. Zelfs wij niet, op ons wekelijks terrasbijeenkomstje. Dus nu ontkomen we er niet aan: Frank gaat hier publiceren. We vermoeden dat u niet lang nodig heeft om met ons te beamen: ja, dat moest.