MAASTRICHT – “In crisistijd staan we enkel samen sterk. We roepen daarom de hulp van alle inwoners van onze mooie stad in om deze moeilijke tijden door te komen.” Aan het woord is burgemeester Onno Hoes van Maastricht, nu bekend is geworden dat de stad in een half jaar tijd een half miljoen aan parkeerinkomsten is misgelopen. Er werd bijna twee ton euro verschil geconstateerd aan parkeerboetes sinds 1 mei jl., en daarnaast blijkt er drie ton minder aan betaald parkeren uitgegeven te zijn.

De invoering van de wietpas heeft al omzetverlies veroorzaakt bij horeca en winkeliers, en niet in de laatste plaats bij de plaatselijke coffeeshops, maar nu blijkt ook de gemeentelijke parkeerkas er schokkende verliezen op te lijden. “Onthutsende cijfers,” zegt een woordvoerder van de gemeente. “We merkten wel een vermindering van parkeeroverlast, maar als deze trend zich doorzet zullen we een fors deel van ons parkeercontrolerend personeel moeten ontslaan. Die dan uiteraard niet van onze totale kostenpost gaan verdwijnen: Uitkeringen via het UWV komen voor een groot deel ook uit de lokale gemeentelijke kas. Mensen mogen niet onderschatten wat voor impact dit op onze mooie Limburgse hoofdstad gaat hebben.”

Na een spoedberaad heeft de gemeente dan ook tot een opmerkelijke oproep besloten. Hoes: “Ik roep hierbij iedere bewoner die onze mooie stad een warm hart toedraagt, op tot foutparkeren. Waar u maar kunt. Als u wil dat Maastricht blijft floreren, doe dan die extra moeite en zoek een parkeerplaats waar uw bewonersvergunning niet geldt op. Parkeer op gehandicaptenplaatsen. Als u ergens op het trottoir of op een zebrapad uw bolide kwijt kunt, is dat natuurlijk nog mooier.”

Dit weekend gaan er tevens vrijwilligers langs de deuren met collectebussen. De opbrengst van deze collecte zal nadien in de diverse parkeerautomaten in de binnenstad gedeponeerd worden. “Om deze klap te boven te komen, zullen we nu allemaal de autogordel wat strakker aan moeten trekken,” aldus Hoes.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !