Dit idee komt eigenlijk van Katrijn van het fraaie beautyblog Glamourista, die het op de Twitters opperde. Maar aangezien ik heel erg goed ben in andermans idee pikken en uitbouwen: hier een volledige brief die u zo kunt knipplakken en verzenden. Dit is geschreven namens iedereen die zich – zoals ook ik maar al te vaak in recente jaren – achttien slagen in de rondte solliciteert en ondanks alle tijd, moeite, reisgeld én geschikte kwalificaties bot vangt. Want werken kan fantastisch zijn, werk zoéken is een hel. En dat weet u ook.

Stuur dit gerust naar een bedrijf waar u in de verste verte niet voor zou willen werken, of als antwoord op een vacature die u niet overweegt. Laat ze maar eens goed verbaasd kijken, die HR knuppeltjes. Doe het voor uzelf. Doe het voor ons. Doe het voor de hele arbeidsmarkt. Doe het vooral ook: .

Hieroergens, 6 Oktober 2011

Aan: Roadkill Slagerijen

Betreft: Vacature beenhouwer

Geachte heer/mevrouw,

Allereerst wil ik u hartelijk bedanken voor uw vacature. Ik heb met grote interesse uw profiel bekeken. Op basis van de grote hoeveelheid vacatures die mij toegezonden worden, heb ik een verdere selectie gemaakt.

Helaas moet ik u mededelen dat ik na lang beraad uw vacature niet in verdere overweging zal nemen. U was een sterke kandidaat, maar u bent toch niet het soort bedrijf dat ik zoek. Mijn voorkeur gaat uit naar een bedrijf met meer ervaring en marktkennis. Ook ben ik van mening dat uw vacature niet volledig aansluit bij mijn competenties.

In overeenstemming met mijn eigen policy betreffende afgewezen vacatures, zal uw vacature niet worden bewaard in mijn systeem maar worden vernietigd.

Ik wens u veel succes bij het aanwerven van geschikte sollicitanten.

Met vriendelijke groeten,

Heer R. Stikterin

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !