We kunnen het beperken tot een ontwerp. Dat stoppen we dan in een lade en wachten af. We houden deze samenvatting netjes geklasseerd bij en slaan het bestaan ervan  in ons geheugen op.

Tien jaar of meer later hebben we het verwerkt in een werknota die aanleiding gaf tot onze herstructurering.

Ik bedoel maar: je weet nooit.

Waartoe iets kan dienen. Je besluit gewoon het te doen. Een oefening. Op een dag baart oefening kunst. Heb ik nu uit de biecht geklapt? Ach.

Enkel sneeuwvlokken zijn gerechtigd omhoog te vallen. De man die vroeg voormelde samenvatting te maken, goed voor enkele weken werk, was naar China getrokken. Toen hij terugkwam trouwde hij met zijn lief en bouwde stilaan een loopbaan uit.

Hij hoedde zich er angstvallig voor omhoog te vallen. Hij klom.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.