De groep toeristen staat stil en luistert.

‘We distilleren ons niet te pletter omdat de vraag hoog rijst. Nee, steeds met mate. De juiste maat.

We betrekken de malt op de wijze die onze voorouders ontdekt hebben en toegepast. De opslag in eikenhouten vaten houden we nog altijd nauwlettend in ere’.

Ze staat te luisteren. Tegelijk laat ze haar gedachten vrijuit lopen. Ze bloost.

Na het beffen had haar minnaar haar single malt genoemd.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.