Een dorp, meestal gebouwd rond kerk en stadhuis of omgekeerd, torst vaak een ver verleden. Het is dan zaak aan de hand van bordjes tekst, bestemd voor de toeristen, dit verleden toe te lichten op de daartoe voorbestemde plekken.

Verkoop je dorp.

Zullen ze ooit komen, de bussen vol Japanners? Of zijn het tegenwoordig Chinezen?

Maak je dorp fotogeniek.

Uit steden uit buurlanden druipen thans ook, vooral op zondag, toeristen af. Correctie: ze zakken af.

Zelf heb ik genoeg aan een half geslaagde zij het geniale zonderling die zich heeft genesteld in een dorp en van heinde en verre andere zonderlingen aantrekt en ontvangt. Ik vergeet er het dorp en kijk naar de wereld.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.