Eind jaren ’90 presenteerde Toon Stoneszn. een radioprogramma bij de lokale omroep van een klein Brabants dorpje. Hoewel niemand er naar gevraagd heeft, is hij er toch over gaan schrijven…

De collectieve dronkenschap -ook wel bekend als carnaval-, dient eigenlijk op Aswoensdag afgelopen te zijn, maar dat gebod overtrad ík in ieder geval met beide voeten. Dat werd wel bewezen met de hoogst merkwaardige radio-uitzending, die ik daags na carnaval om 19.02 uur bij de lokale omroep van een niet nader te benoemen boerengat zou gaan verzorgen.
Ik was –om de playlist een carnavalesk doch verantwoord tintje te geven- met platen van de Pogues, Mano Negra en les Négresses Vertes naar de studio getogen. Net toen ik plichtsgetrouw ‘Fiësta’ op de draaitafel had gelegd, viel mijn oog op een stapel Nederlandstalige platen, die daar zomaar lagen… In de hoek van de studio…
Enigszins afgeleid wilde ik net de Pogues afkondigen, toen ‘Hij’ me riep.
Satan dus…

Hij citeerde letterlijk uit het Heilige Geschrift van de Beastie Boys. Uit het intro van de elfde track van ‘Ill Communication’ om precies te zijn.
Zo strontbezopen was ik ook weer niet…

“Alright, you scratch ‘em right now, cut the record back and for against the needle, back and for, back and for, makin’it scratch, but let me tell you somethin’: don’t try this at home with ya stereo, only at the Hiphop Supervision, allright?”
Yeah!! ‘Allright Hear This!!!’

Niet veel later schalde “Neem nooit je hondje mee naar de Chinees” uit de speakers. Leuk nummer. En een goede tip; “want voor je het weet zit dat beest in de satés!”
Een rasechte carnavalskraker van niemand meer dan De 2 Pinten!
Dat ik er zelf heel wat meer op had werd de luisteraar snel duidelijk. Ik had besloten de plaat zodanig te scratchen, dat de polonaise lopende luisteraars op abrupte wijze kennis maakte met een heel wat minder jolige zijde van het carnavalsduo:

“seenihC ed raan eem ejdnoh ej tioon meeN”

Als dat geen duivelse boodschap is?!

Het satanische gebral van De 2 Pinten werd door mij nog eens extra versterkt toen ik een single van Bassie & Adriaan op 33 toeren door de achteruitlopende plaat van “netniP 2 eD” heen draaide. Van dit alles ging een dusdanig hallucinerende werking uit, dat ik –om overkill te voorkomen- er maar van af zag om ‘Lucy in the Sky with Diamonds’ in te starten…De goden waren immers al genoeg verzocht…

Nee, het heeft uiteindelijk Mary Servaes zaliger moeten zijn die mij uit deze kwalijk roes moest doen ontwaken: “Och deejay-lief , toe drink niet meer”.

Inderdaad, behalve dat je nooit je hondje mee naar de Chinees moet nemen, zal ik ook nooit meer in beschonken toestand een radio-programma presenteren.
Omdat ik gestopt ben.

Met het radio-programma…

 
Toon Stoneszn
Toon Stoneszn
Toon Stoneszn luidt het pseudoniem van deze import-Tilburger, in het verleden regelmatig in de weer met potlood, pen of triangel…Momenteel onder meer op zoek naar muzikanten die zijn dubieuze (Nederlandstalige) teksten van muziek willen voorzien… En tekenaars voor de vele andere ideeën en concepten.Zijn inzendingen alhier kunnen dan ook gezien worden als een soort van verkapte contactadvertentie.