T.a.v.   de redactie van De Arbeiderspers                                             Gent 3 juni 2010

Herengracht 370-372, 1016 CH Amsterdam

Betreft:  ongevraagde inzending  ‘De verzamelde hulpkreten van de familie Dijkstra’

Beste meneer, mevrouw,

Mijn oog viel op uw uitgeverij omdat De Arbeiderspers door de jaren heen een omvangrijk en kwaliteitsvol fonds heeft opgebouwd. Ook voel ik persoonlijke verwantschap met het werk van enkele van uw fondsauteurs, vooral met dat van Christophe Vekeman en Joost Vandecasteele.

Mijn debuut De verzamelde hulpkreten van de familie Dijkstra is opgebouwd uit een reeks korte teksten en verhalen, absurde dialogen, woordspelingen, taalgein, oneliners, enkele verhalende spotgedichten en een zeldzaam cartoon. De stijl is bijtend en absurd.

Naar ik mag hopen ook grappig. Zowel inhoudelijk als typografisch is het geen traditioneel doorlopend verhaal waardoor er ruimte ontstond voor visuele opsmuk. Maar gelukkig heb ik me kunnen bedwingen.

Over mezelf kan ik nog meegeven dat ik een 31-jarige Belg ben die na zijn vertalersopleiding een poos in Rusland en Ierland heeft gewoond, deze landen tenslotte inruilde voor een verblijf in het Vlaamse psycho-curatieve landschap en van hieruit zijn bijeen gefantaseerde eersteling de wijde wereld ingooit, meer bepaald naar u.

Vol spanning kijk ik uit naar uw reactie.

(Waarschuwing: ik heb er wel zin in!)

Mvg,

Mathieu Stevens

 
Mathieu Stevens
Mathieu Stevens
Mathieu Stevens (Gent, België) is stand-up comedian en dichter.