Het ketelbinkie wilde niet onder de douche gaan.

Over het algemeen viel de ruzie in een haven nog al mee.Op het schip zelf heb ik eigenlijk nooit ruzie gehad of gezien.Dat kwam omdat je elkaar elke dag nodig had.En je zat soms op een reis van 10 maanden met de zelfde 50 bemanningsleden en dan kon je ruzie niet gebruiken.Lees lectuur en muziek werd meestal ook goed uitgewisseld onderling.Op een van mijn reizen hadden we een ketelbinkie aan boord Petertje uit Breda.Deze puber kwam heel schuchter aan boord en hij was nog al stil en verlegen.Toen deze knaap echter al ruim 4 dagen aan boord was had nog niemand hem ooit zien gaan douchen en dat viel dus op.Tot de bootsman zei jochie moet jij onderhand niet eens gewassen worden.Waarop het jongetje zei ja maar dan mogen jullie niet kijken anders doe ik het niet.Hij was dus erg verlegen.Toen echter na 1 a 2 dagen deze knaap nog niet in de douche was geweest hebben de matrozen hem beet gepakt en spiernaakt op het dek gezet en hem met de brandslang flink nat gespoten.Ze zeiden hem je gaat elke dag onder de douche zo niet komen we je elke keer halen en zetten we je elke keer op het dek onder de brandspuit.Dat heeft deze knaap wel over zijn schroom heen geholpen want reeds de volgende morgen stond hij fluitend onder de douche.Zo losten wij zeelui alles zelf op soms met een harde hand maar dat was dan ook echt nodig.Petertje heeft zich verder die reis goed gedragen we hadden er geen omkijken meer aan.

Petertje wilde niet douchen.

Alleen toen we in Malaga Spanje lagen flikte hij het volgende.Hij kreeg van iedereen geld mee om brieven op het postkantoor te gaan posten.

Nu wist hij niet goed de weg naar het postkantoor en zijn Spaans was ook niet zo geweldig.Maar op straat zag hij een nette man staan en probeerde hij op zijn Spaans de weg te vragen naar het postkantoor.Hij vroeg de man Waar os is os de Postkantoor os?.En tot zijn stomme verbazing sprak de man die ook zeeman bleek te zijn tot hem Daar os is os het postkantoo ros.Het bleek dat Peterje vlakbij het postkantoor stond.

Toen hij aan boord terug was en het verhaal aan de bemanning vertelde moest men er hartelijk om lachen.De Marconist schreef in het nieuwskrantje van het schip:Pedro de ketelbink os bracht os de post naar het postkantoor os.Op een andere reis van me we lagen in de Bahia Blanca had onze bakker in de haven een prachtige mooie meid leren kennen.Hij was tot over zijn oren verliefd op haar geworden.En hij vroeg me Lowy hoe kan ik nu een halve dag extra vrij versieren want ik moet er heen.Ik vertelde hem je moet net doen of je kiespijn hebt en dan stuurt de Stuurman je wel naar een tandarts op de wal.Dus de bakker gaat naar de stuurman en zegt hem ik stik van de kiespijn .De stuurman geeft hem toestemming om op de wal een tandarts te bezoeken.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.