KutBinnenlanders.nl

‘Eenzame gekken’

Onthoud hoe dit geformuleerd is, Nederland. Ik vind dit persoonlijk een levensgevaarlijk klinkende alinea. Of liever gezegd: wie van ons is uiteindelijk géén ‘eenzame gek’ ? Is dit de dag dat het fascistische Nederland zich in volle glorie, schaamteloos toonde en u er zonder blikken of blozen naar keek en het niet eens opmerkte ? De dag dat men begon met dingen zeggen die u geen zorgen meer baren ?

Maak u niet ongerust, ik blijf op de ‘feestdag’ in kwestie binnen. Geef mijn portie maar helemaal aan Fikkie. En ik heb tijdens het nachtburgemeesterschap in Tilburg wel geleerd dat een feestje áltijd voorgaat op principes, maar vergeef me als ik niet begrijp wie nu nog wél iets met de koningendag te maken wil hebben. Dit zijn woorden over uw medeburgers, Nederland. ‘Eenzaam zijn’ is in deze formulering nog nét geen misdaad. Maar wel iets waar we collectief bang voor moeten zijn, voor die ‘eenzame gekken’. Onberekenbaar, dat gespuis. Ik zeg, preventief alle eenzamen ruimen, gek of niet. Want ze worden vanzelf gek, die eenzamen. Dat weet een kind ! En als we toch bezig zijn, andersdenkenden, dat zijn eigenlijk ook wel eenzame mensen he, en een beetje gek. En anderslevenden. Andersgekleurden. Andersgedragenden. Nu u erop let, overal lijken er wel mensen te zijn die anders zijn dan u. Aan de overkant van de straat, op uw stoep, uw buren, die engerds die daar hun hond lopen uit te laten. ANDEREN, HELP ! DE HELE STRAAT LIJKT BEZAAID MET DAT ANDERSSOORTIG GESPUIS !

Nahja laat maar weer, ik merk vaker en vaker dat ik de enige ben die nog van dit soort shit een probleem maakt. En ook bij mij zal het vast uiteindelijk slijten.

 
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !

1 Comment

  1. Avatar
    jacobs van dimsen

    tja eenzamen met psygiese of verlavings problemen zouden baat kunnen hebben bij goed zorg en perspectief mischien had dat kunnen voorkomen dat ze in eenzaamheid steeds meer de realiteit uit het het oog verliezen en verward worden met soms nare gevolgen , en dan in een tbs of psygiatries zieken huis hun leven moeten doorbrengen .wat veel meer zorg kosten zijn .

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 KutBinnenlanders.nl

Theme by Anders NorenUp ↑