Ik heb een kwade dag.

Ik heb een dag dat alles op mijn zenuwen werkt en ik dit hele land wil vervloeken.
Ik heb een dag waarop ik de deur achter me dicht wil trekken en met een handdoek onder de arm naar zee wil gaan en dan niemand op het strand wil treffen. Desnoods in stromende regen, kan me geen ruk schelen.

Ik heb een dag waarop ik iedereen in hun gezicht wil schreeuwen en waar alles wat men van mij vraagt me teveel is.
Ik heb een dag dat ik een tirade in een spiegel wil afsteken. Ik heb een dag waarop ik een regering wil omwerpen of mezelf iets zou willen aandoen of iets anders wat de benauwende Big Brother toestanden die medemens, maatschappij, media en social media over me afroepen, oproepen.

Ik heb een dag dat alles in mij een felle, schreeuwende reactie is op een vol gemoed. En dat ik in pure reflex los zou willen gaan en om me heen zou willen zwaaien.

Maar in plaats daarvan ga ik nu iets voor mezelf doen en kalmeren. En morgen gewoon lekker weer op. En ik ga even een gezonde hoeveelheid schijt aan alles en iedereen hebben omdat het soms gewoon even teveel is.

En aangezien ik dat bij een ander goed kan begrijpen hebben mensen dat ook maar eens even aan mij te begrijpen. Dus laat me even. Ik heb een kwade dag. En ben ook maar een mens.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !