Opvallende poll-tussenstand op HP/De Tijd op dit moment. Op zich is het bericht van voor tot achter hilarisch: terwijl de hele regering mogelijk vandaag nog #kabloeb kan gaan doen, je druk maken over een paar weggepafte peukjes. Komaan. Maar dan nog. Deze uitslag is vooral opvallend omdat een volstrekt irrelevante ‘botsing’ tussen zakelijk en privé blijkbaar de grootste club burger-kwelgeesten door u niet aangewreven wordt, maar bij een bedrijfseconomische krantredacteur wel. Of u zich even collectief de oogbollen bloedend uit de kassen wil schamen. Diep, diep wil schamen. Dankuwel. Denk hier maar even over na. En trek daarna even uw bek heel wijd open over hoe schandalig de hele situatie is. Liefst naar de Financial Times toe.

Bij deze spreek ik openbaar mijn steun uit aan mijn vriend AHJ Dautzenberg. Ik wil niet leven in een land waar je een ideologische mening kunt aanhangen en op basis daarvan zakelijke betrekkingen die daar in de verste verte niks mee te maken hebt, kwijtraakt. En waarvan dan vervolgens mensen roepen dat dat ‘vanzelfsprekend’ en ’te verwachten’ is – dit zijn de mildste reacties. Ik wens Dautzenberg alle sterkte om door deze tijd van keiharde kuthypocrisie door te komen. En schaam me om iedere idiote landgenoot die niet eens ver genoeg leest om te beseffen dat hier fundamentele burgerrechten in het spel zijn, maar direct om ‘chemische castratie’ roept.

Tevens: Koop vandaag ALLEMAAL de Volkskrant. Arnon Grunberg, niet per se mijn vriend, heeft wel de kloten zich achter onze AHJ Dautzenberg te scharen. En daarmee één krant ook, die ook niet per se mijn vriend is, door het te publiceren. Dat moet worden beloond. Koop die krant NU !

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !