Er zijn van die dagen dat je naar je scherm zit te staren en niet eens weet waar je moet beginnen met schrijven. U heeft wellicht gemerkt dat wel meer mensen in onze redactie dat euvel kunnen hebben van tijd tot tijd. Want waar begin je in vredesnaam, wanneer je land dagelijks verzuipt – verzuipt – in zoveel domheid ? Waar onze eigen gestapo hele servers offline trekt om een ludiek feestpostertje, waar dertig jaar succesvol drugsbeleid door de plee gespoeld wordt, mijn god, waar begin je nog bij dit land ? Wat kun je ook nog zéggen dat zoveel domheid nog een beetje kan bestrijden ? Waar vind je nog houvast ?

Wanhopend klik je rond, op zoek naar dat ene plekje in het Groot Mongolenland waarde domheid nog klein en bijna koddig of lief is, waar je nog het gevoel kunt hebben dat er nog iets aan gedaan kan worden. Maar helaas.

Zelfs onze vrienden die tegen podofielen waren, hebben tegenwoordig een nieuw logo. En een beheerder met l33t photoshop skillz, jonguh.

Dus tja. Deze aankomende massale feestdag met veel oranje, platheid, alcohol en smakeloosheid mogen jullie houden. Ik ben ontvlucht. Wat ik ten tijde van het EK zal doen, kijk ik nog even aan. In ieder geval iedereen veel plezier maandag, ik zit ergens waar ze ons terecht voor gek verslijten. Heel erg mijn mond te houden en mijn paspoort diép in mijn zak weg te moffelen. Dat men niet doorheeft dat ik kom uit een hypocriet land waar de opperchef van het boeltje daadwerkelijk nog dúrft te spreken van ‘Belgische toestanden’. Belgische toestanden. Mochten jullie willen, Nederland. Laten we niet over de Nederlandse toestanden beginnen.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !