PortSaid Ali kwam souvenirs verkopen op het schip.

Ali voer tijdens de vaart door het Suezkanaal mee om souveniers te verkopen aan de bemanning van ons schip.
De verkoper bracht zijn spullen aan boord zijn naam was Ali en hij kon waarachtig enkele Nederlandse woorden zo als GVD zeggen.Ook riep hij regelmatig gvd lekker neuken niet betalen voor dat geld kapotjes halen.

Ali uit PortSaid werd bestolen.

Hij had die woorden door de jaren heen geleerd van de bemanningsleden van diverse Nederlandse schepen.
We waren enkele uren door het Suez kanaal aan het varen het hele kanaal is ongeveer 70 km lang .

Toen misten Ali opeens een lederen poef van zijn handelskraam aan dek.De pleuris brak uit.Hij schreeuwde en tierde van GVD allemaal kijken niet kopen toch poef weg.De bootsman werd er bij gehaald en die moest aan de bemanning vragen wie die poef had achter overgedrukt.Maar niemand wist wie dat gedaan had.Toen is Ali ontzettend boos naar de brug gegaan waar de loods de stuurman en de ouwe aanwezig waren.
Ali vertelde het hele verhaal en de loods vertaalde het aan de Kapitein met de mededeling dat hij dus voor 20 gulden schade had.De kapitein kreeg de keuze of hij als ouwe betaalde de 20 gulden aan Ali of de loods zou het schip stil leggen.
En ja dat laatste kon natuurlijk niet dat zou enorme schade voor de Shell zijn.Dus de ouwe besloot toch maar 20 gulden aan Ali te betalen.
Later op een van mijn reizen hoorde ik dat Ali dit foefje regelmatig uithaalde en zo 20 gulden extra netto verdiende. We voeren het Suez kanaal door en de reis ging verder naar zuid Afrika.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.