Paarden laten met hun hoeven sporen na en doen stof opwaaien. Zover zijn we al. Of toch niet.

De banden van mijn fiets laten sporen na. Pas als ik hard rem, verschijnt achter mij een stofwolk.

Met opzet verzwijgen wij de auto. Om niet in de verleiding te komen, laten we heel even het bos links liggen. Even ernstig?

Je zou het haast denken, niet?

Hoe dikker de fietsbanden, hoe meer terrein je er kan mee rijden en stof doen opwaaien. Je rijdt er makkelijk mee over paden in bos en hei.

He, daar is toch nog het bos opgedoken waar de …/….. is ondergedoken, weet je wel.

Eigenlijk willen we het vandaag niet weten.

Sporen en stof volstaan.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.