Het ziet er niet naar uit dat de regen deze week nog ophoudt. ‘Als daar maar geen ellende van komt’, hoor je de mensen mompelen op café, nu ze weer mogen uitgaan.

Zijn ze dan niet blij?

‘Heel even wel, ja, de eerste dagen. We waren zelfs uitgelaten. Maar het went snel.’

‘Als het het klimaat niet is, is het de gendergelijkheid. Hoewel het klimaat een ernstiger zaak is’. Zeker als het de hele week zal regenen.

‘Glasgow, ligt dat niet in Schotland? Patron, doe mij een whisky.’

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.