MANDER/TUBBERGEN – De schade heeft hij alweer betaald, maar toch is hij voorlopig niet welkom in zijn café. De inwoner van Mander is daar afgelopen weekend fors uit zijn slof geschoten. Het zat hem ’tot dáár’ dat telkens zijn achternaam te pas en te onpas in de media geciteerd werd, terwijl hij niets met de berichten te maken heeft. Dat kwam hem duur te staan: een boete, schadevergoeding voor de gebroken inboedel, en een weekendje in de cel. Inmiddels is hij weer thuis.

Het zal je maar gebeuren. Je leest een bericht als ‘Man liegt over weggerende vrouw’ of ‘Man en vrouw vast voor dood bejaarde vrouw’. En je telefoon rinkelt meteen. Het overkomt Manfred Man uit Mander, zijn vrienden noemen hem Man, doorlopend. “Hier, vanochtend ook weer,” agiteert hij met de krant in de handen. “Ik lees het nu pas maar de telefoon heeft al roodgloeiend gestaan: ‘Man doodgedrukt door machine’. Honderden bezorgde vrienden die willen weten of ik dood ben of niet. En dat al vóór de wekker gaat. Waarom ik nog een krantenabonnement nodig heb, snap ik ook niet, ik krijg al het nieuws al voor ik wakker ben te horen.”

Man overweegt een procedure te beginnen wegens smaad. “Wat er allemaal geschreven wordt over mij, onder het mom van ‘Man doet dit’ of ‘Man doet dat’, mensen, ik ben een simpele gepensioneerde met een moestuintje die af en toe een borreltje lust. Over mij valt echt niet zoveel te melden. Laat me gewoon met rust!”

De nieuwsredacties van de grote mediakanalen hadden geen commentaar, op een luide bulderlach na.

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !