De Bootsman nam me al meteen in de maling.

Ik vroeg de man waar is mijn kamertje meneer?Hij keek me aan en zei oke volg me maar dan breng ik je wel even naar je kamertje.
Ik wist helemaal niet dat ze op een schip geen kamertjes hebben maar dat het een hut heet.
Ik volgde hem via allerlei gangen tot we bij een deur kwamen die hij voor me opende met de woorden hier is je kamertje jongen .
Hij zei nog leg alles netjes op de grond en kom dan naar de midscheeps dat is midden op het schip.Ik zei komt vin orde meneer en begon mijn spullen uit te pakken.Ik vond het wel vreemd dat er geen bed stond er lag wel veel wasgoed zo als dekens en lakens in die ruimte

DE kippenloop op de tanker.
Toen ik alles uitgestald had vertrok ik opzoek naar de midscheeps ik moest over een soort loopbrug naar het midden van het schip.Dit was de zgn kippenloop.Dan kon je met slecht weer niet over het dek en liep je veilig van achteren naar voren op het schip..Onderweg kwam ik langs een soort keuken waar een kok en een bakker en een jonge koksmaat aan het werk waren.De jongen riep in het voorbijgaan nog tegen mij hoi ik ben Andre de koksmaat we slapen samen in de zelfde hut.
Toen dacht ik ook dat nog eerst op de grond slapen en dan ook nog iemand in de zelfde ruimte er bij.Ik ging naar de midscheeps en moest hier voor over de kippenloop lopen dat was een soort brug die boven het tankerdek liep.Zo kon je zelf van achteren naar het midden van het schip begeven zonder dat je over het tankerdek hoefde te lopen,
Dit had naar later bleek ook een voordeel bij slecht weer het was dus veel veiliger als je over de kippenloop naar de midscheeps ging.Daar aangekomen sprak mij een man met een heel mooi uniform aan en die vroeg me kereltje wie ben jij?

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.