Echt, ik had dolgraag geschreven dat we er kláár voor waren. Wij, van Spilziek ‘Olland. Voor ‘negen negen negen’. Die ‘dag van de duurzaamheid’. Dat we die wel eventjes, ongesorteerd, bij het vuil gingen zetten. Dat we paraat waren om morgen een indruk achter te laten waar 9/11 niets bij zou blijken. Dat men het over járen nog zegt: waar was jij toen Spilziek ‘Olland de Dag van de Duurzaamheid torpedeerde ?

Maar helaas mensen, Spilziek ‘Olland mag helemaal kapotvallen van mij. Stelletje klootzakken. Uitvreters. We hadden vanavond overleg en er kwam onenigheid. Over onze creatieve richting, zogezegd. Men wilde inspraak op het logo en zo. De egootjes moesten zich even laten gelden, wat op zich nog niet zó erg was, maar die opgefokte fuckers begonnen te vechten en nu is mijn achtertuin éen grote klerezooi. Glas, plastic, eten, drinken, alles is in het rond gegooid naar andermans hoofden, en wie mag het weer opruimen ? Juist. Kutmongolen. Fuck maar op met je hele spilziekte. Nee, laat allemaal maar weer. Het had zo mooi kunnen zijn. Maar het mocht niet baten. En als u me nu wilt excuseren, ik mag bloed van een monumentale boom gaan zien te verwijderen. Bleek, dat werkt, toch ? Of toch maar gewoon allesreiniger ?

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !