Ik heb ’t gehad. Met de schier religieuze opdringerigheid van die kutduurzaamheid overal. Duurzaam dit, duurzaam dat. Ik wil niets weten over mijn ecologische voetafdruk, ik wil gewoon nieuwe schoenen. Als ik een journalistiek onderwerp wil onderzoeken wil ik stokoude paperassen doorbladeren en die archiefgeur erbij opsnuiven, niks ‘digitale duurzaamheid’. Liever geen helden dan plastic helden. Ik weet bovendien niet hoe groot uw appartement is, maar bij mij is er echt geen plaats over voor achttien verschillende vuilemmers om alles uit te sorteren, ik zet daar liever mijn enorme DVD-collectie neer of mijn ontzettend energie-slurpende diverse electronische speeltjes. En wat de fok, over 37 dagen een Dag van de Duurzaamheid, flikker toch op met die nonsens. Daarom. Niet “gewoon omdat het kan” maar “gewoon omdat het moet”. Omdat er wel eens een ander geluid mag klinken. Jat die onderstaande banner. Plaats ‘m overal waar ge maar wilt. Print ‘m uit en plak ‘m op de bumper van iedere schijnheilige hybride, op de ruit van iedere ‘ecologische’ zemelzuurpruim-shop. Graffiti de slogan op muren en op de juten broeken van de eco-freaks. Breek daarna gewoon uw ouderwetse barbecue weer uit z’n doos, jas een schandalige hoeveelheid olie op uw kolen en bak tachtig lekkere malse biefstukjes bruin. Heerlijk toch ? Spilziek ‘Olland — VOORUIT !

 
René van Densen
René van Densen
René van Densen (1978) is een cynische dromer, een lachende pessimist, een realistische romanticus, een honklosse kluizenaar, een intelligente mafkees, een bedachtzame schreeuwer, een podiumschuwe polderpoëet, ex-nachtburgemeester van Tilburg, ex-striptekenaar, ex-schrijver, ex-webdeveloper, ex-vuilnisman, ex-kind en ex-volwassene, ex-burger, en kattenpapa van een Gentse terror kitten. Eerste Nederbelg die toetrad tot de Wolven van La Mancha. Maar is uiteindelijk niet zo van de collectieven. U treft hem uitsluitend in vrouwonvriendelijke omgevingen aan, en die nieuwe roman van hem komt ook nooit af. Werd al eens omschreven als "onbegonnen werk" door een prachtige blondine.

www.renevandensen.nl
Meer René op Facebook !