De bijslaap vond plaats in de bijkeuken, plat op het keukenblad, in ons bijzijn. Dat mag je geenszins als bijzaak beschouwen.

De jongeheer van de oude lul heeft er alles mee te maken, zit er voor heel wat tussendoor.

De deur is dicht, de gordijnen ook. Dat heeft er hoofdzakelijk mee te maken dat niets of niemand er bij komt kijken. De bijkeuken kent geen opendeurdagen.

Sommigen trekken zich zelfs af of terug in de garage. Zover ben ik zelf niet geneigd te gaan. Het is al erg genoeg dat een badkamer zelden of nooit een raam krijgt. Doch dit terzijde. Het is bijkomstig. Dat was het dan ook weer.

 
Marc Tiefenthal
Marc Tiefenthal
In tijden van toenemende verdomming en groeiend nationalisme is het gepast, ha, erop te wijzen dat Marc Tiefenthal gemakkelijkheidshalve kan worden gecatalogeerd als Belgisch dichter, die zowel in het Nederlands als het Frans schrijft. In diezelfde context, stijgende verdomming en toenemend nationalisme, vraagt menigeen zich af waar de dichter verblijf houdt. Daar hij op twee plaatsen in de wereld verblijf houdt, dit is bilokaal woonachtig, heeft hij op het Groot Smoelenboek van de heer Sukkelberg, voor de lol Bobigny als woonplaats opgegeven. Kom hem daar maar niet bezoeken. Evenmin als in Menen, Ieper, Leuven, Bossière, Brussel, Antwerpen noch Temse, waar hij ooit gewoond heeft.