Een opiërend artikel over Samantha van der Plas-de Jong, beter bekend als Barbie en haar nieuwe reallifesoap: “Samantha & Michael: Doe Effe Paranormaal”.

Je wordt toch strontziek van dit mediageile aandachtsorgel!?

Samantha van der Plas-de Jong, beter bekend als Barbie, uit de RTL5 hitserie ‘Oh Oh Cherso’ doet er werkelijk álles aan om maar met haar volgeplamuurde diareebruine bakkes op de kijkbuis te komen. Eerst een reallifesoap van een werkelijk abominabel niveau waar het ene dieptepunt in de tv-geschiedenis al snel werd opgevolgd door het volgende dieptepunt. Het is allemaal platter dan plat. Maar het ergste is nog wel dat de programma’s relatief goed worden bekeken en dat zegt veel meer over ons als het Nederlandse volk dan over Samantha.

Maar het kan áltijd erger! Bij Barbie kun je kiezen tussen stront en natte stront die nog warm is. Want Samantha is nu ineens paranormaal! Samen met haar al even intelligente en literair onderlegde vriend Michael verschijnt ze straks in een nieuw programma: “Samantha & Michael: Doe Effe Paranormaal”. Alleen de titel al zorgt bij mij voor opgekrulde teennagels en walgrillingen die over m’n rug lopen.

Madam heeft al eens ooit geroepen dat er geesten rondwaren in haar huis en het journaille heeft dat tijdens komkommertijd maar verspreid omdat er elders in het land geen schapen met vijf poten waren geboren om verslag over uit te brengen. En nu hangt ze dus ineens de paranormale zweefteef uit. Ze liegt dat ze barst en iedereen weet dat! Want zelfs spoken zouden het door het stomme gezwets van deze meid niet langer dan één spooknacht volhouden in één huis met Barbie.

RTL5 verslaat trots over het nieuwe programma en Samantha’s manager Jake heeft vertrouwen in de serie. Straks kun je dus zien hoe ze over paranormale beurzen loopt en met kermiswaarzeggers uitzoekt wat haar toekomst is en of zij al dan niet inderdaad paranormaal begaafd zou zijn. Uiteraard gaat RTL5 (ooit gelanceerd als een zender voor intellectuelen *proest*) met graagte mee in deze bespottelijke onzinkermis.

Oh, wacht eens, ik heb óók ineens een ingeving van gene zijde! Het begint met een: F de tweede letter komt niet goed door… het is volgens mij een L en dan de letters O en P.

 
Leviwosc
Leviwosc
Een nerd of een geek, een melancholisch geaarde Bourgondische zuiderling met een no-nonsense mentaliteit. Xenofiele, prescriptieve, rebelse taalliefhebber en grammar nazi. Gecharmeerd van barbarismen en een voorliefde voor grove humor en sarcastisch relativisme. Een antisociale socialist met liberale neigingen. Een poëtische Sodomiet en sapioseksueel geïntrigeerd door het Oude Testament; doch atheïstisch, antiklerikalist en filosofisch agnostisch. Vadervrij en kindervrij maar helaas partnerloos. Een snelle prozaïsche fineliner, maar een trage ganzenveer voor poëzie. Sinofiel, cinefiel, bibliofiel, italofiel en scriptofiel; maar misantroop, pedofoob, loner en wannabe kluizenaar.