Sinds een maand of wat ontvangen wij geen giroafschriften meer in onze postbus. Of liever gezegd: één keer tussendoor is dat wel gebeurd, de andere niet. Wat blijkt? Onze postbus is toen per ongeluk “afgesloten” door de post. Waarom? De post heeft geen antwoord. Deze actie heeft wel ten minste één vervelend gevolg gehad, namelijk dat de ING het afschrift dat ten tijde van de onbeschikbaarheid van de postbus gestuurd is retour kreeg. Is dat alles? zult u roepen. Ja. Maar dan met een spin off van heb ik jou daar. 

Bij navraag ontdekken we, na veel gepuzzel met de helpdeskmedewerker, dat de meeste afschriften (niet allemaal, he, dat zou weer te simpel zijn) sindsdien door de ING naar ZICHZELF zijn geadresseerd. Naar een postadres van de ING zelf dus. Onze afschriften. Van onze zaak. Belangrijke dingen. Zonder ons te hebben verwittigd. Terwijl zij een vestigingsadres van ons hebben. Nu de oorzaak van het probleem opgespoord is denken we de zaak opgelost te hebben. Maar dat is buiten het kafkaëske van de Grote Bedrijven rekenen. We vragen de helpdeskmeneer om de daar terecht gekomen afschriften naar ons door te sturen. Kan niet. Wat daar is terechtgekomen zal daar eeuwig blijven, als onvervreemdbaar eigendom van de voormalige girale bank. We kunnen hooguit kopieën krijgen, à 5 euro per stuk. Mijn boekhoudprogramma, waarvan ik hierdoor besef dat het hopeloos verouderd is, eist giroafschriften met een officiële begin- en een einddatum. Die krijg je niet via online bankieren. Daar kun je zelf beslissen welke datum je intoetst, en gaat het alsnog mis omdat de ING zelf niet op datum print: de helft van de geldstromen van een afsluitdag kan op het oorspronkelijke afschrift zomaar op het volgende afschriftnummer staan.

 

– Doet u maar afschriften 10 tot 12.

– Dat zal niet gaan. Afschrift 11 is niet verschenen.

– Waarom niet?

– Dat zal wel door de schrikkeldag komen.

 

Mijn boekhoudprogramma zal echter onverdroten en eigenwijs naar afschrift nr. 11 blijven vragen, dat geef ik u op een briefje. We vragen de postbus weer als bezorgadres in te voeren. Dat gaat niet. Ze kunnen alleen het vestigingsadres van de Kamer van Koophandel overnemen, niet het correspondentieadres. Als we de afschriften weer naar de postbus willen, wat we graag doen, vanwege de belabberde bezorging van de afgelopen 5 jaar waardoor gansch de straat fijntjes op de hoogte van onze cashflow wordt gehouden, dan dienen we via ING.nl het verzoek tot adreswijziging opnieuw in te dienen. Hebt u dat ooit geprobeerd? Ik wel, toen ik de postbus als adres opgaf, zo’n 4 maanden geleden. Het betreft een online formulier van tig pagina’s, dat alleen werkt als je tot de juiste religieuze sekte behoort en bij elke nieuw pagina van het formulier precies het juiste gebed weet te prevelen. Anders vreet dat formulier jouw met zweet bloed en tranen ingetikte informatie telkens weer op en kun je van voren af aan beginnen. Zo houdt de ING ons lekker zoet en rennen we niet dagelijks de straat op om ongein uit te halen.

 

Het afschrift van deze week is ondertussen eveneens door de ING naar de ING gestuurd, en zal daar ook blijven. De uiteindelijke adreswijziging naar de postbus zal pas uitgevoerd worden wanneer de intermediaire wijziging (naar het vestigingsadres) bewezen gewerkt heeft, waarbij wij aantekenen dat het niet werken van dat adres (lees de ernstig tekort schietende postbezorging) de reden was dat we in eerste instantie een postbus námen. Lang leve de macht van de computer met zijn automatische systemen.

 
Oud Zeikwijf
Oud Zeikwijf
Deze prachtvrouwe van Franse oorsprong stalkt KutBinnenlanders.nl sinds het BlogBal (waar zij de führer was en is) in 2010. Smeken, roepen, dode vogeltjes door onze brievenbus gooien, alles heeft ze al gedaan om maar per se ook hier te kunnen publiceren. De redactie riposteerde nog "Maar jij bent Amsterdamse nu, dat kan écht niet hoor." Maar ze bleef volhouden. Het kwam al zo ver dat ze bij een van onze redactievergaderingen aanschoof en ons allemaal dronken voerde. Zelfs de Opperpater, en dat is geen sinecure. En nu zitten we ermee. Maar ze is dus wel keistoer. Dus dan is het oké.

AT5
Nurks Magazine
Het BlogBal
OudZeikWijf.com
Twitter