Mijn 2e kroeg het Vosje in Best.

Ik noemde dit cafe het vosje ,omdat sommige van mijn vroienden wel eens zeiden hallo lowyke de vos.

Cafe het Vosje waar ik 3 jaren de scepter zwaaide.

Deze zaak heet tegenwoordig cafe de Dokus.Nu weet ik niet of de nieuwe eigenaar een Dokus is of misschien zijn huidige klanten zo heten wie weet..De kroeg stond aan de Sonse weg en werd hoofdzakelijk door de bewoners van het woonwagenkamp uit Best bezocht.Ik had daar geen moeite mee en heb altijd geweldig met deze mensen op kunnen schieten.

Ik had die kampers nu eenmaal binnen en ze waren voor mij goed ze verteerde goed en droegen mij op handen.

De Kampers waren mijn beste klanten.

Maar het kon ook gebeuren dat er een paar oude mensjes binnen kwamen en die bestelden wat te eten bvb een kop soep en daarna wilden ze nog een uitsmijter nuttigen.Toen zaten er wat jongens van het woonwagenkamp aan de bar en die raakte in gesprek met dit oudere echtpaar over koetjes en kalfjes allemaal heel vriendelijk en gemoedelijk.Tot op eens van die behoorlijk aan geschoten kampers tegen dat vrouwtje van 70 jaar zei ja mevrouw u vindt ons nu wel aardig maar houdt u ook van geintjes en humor.Deze oudere mevrouw zei daar op ja zeker ik kan wel tegen een geintje.Nou zei de dronken kamper toen tegen deze oude mevrouw dan zou u zeker wel eens een kamper willen pijpen en mag ik u dan heerlijk beffen.Deze mensen hebben hun soep betaald en zijn vertrokken.Ik zei tegen die kamper wat doe je nu je jaagt mijn klanten weg dit kost me omzet.Waarop de kampbewoner antwoorde geeft niks de kroeg is van ons schep maar op kastelein een rondje voor iedereen.Dat rondje bracht dus ruim 40 gulden op die had ik aan de uitsmijter van de oudjes nooit kunnen verdienen.Deze mensen beschouwden mijn kroeg als hun clubhuis.Was er het jaarlijkse Sintie feest dan kregen de woonwagenbewoners flink subsiede van de gemeente Best om dit feest te organiseren.Er kwam dan een Zigeuner orkest en er werd een flink speen varken aan het spit gebraden.

 
Lowy Cremers
Lowy Cremers
Lowy Cremers (1940) heeft een bewogen levenspad gekozen dat van kwajongensstreken in Eindhoven naar de wilde vaart leidde. Hij heeft de hele wereld gezien, is café-eigenaar geweest, is bij spannende misdaadzaken betrokken geweest, heeft een museum voor opgezette honden beheerd, heeft altijd dwars de kont tegen de krib gestoten, is door honderden vrouwen bemind geweest en leeft nu met de liefde van zijn leven in Thailand. Op KutBinnenlanders.nl verschijnt tweemaal wekelijks zijn levensverhaal.